ΥΓΕΙΑ

Νέα θεραπεία για τον HIV

νέα-θεραπεία-για-τον-hiv-851206

Νέα ελπίδα στους ασθενείς που πάσχουν από AIDS, δίνει ένα κοκτέιλ φαρμάκων  που βοηθά στο να σταματήσει η περαιτέρω επέκταση της μόλυνσης από τον ιό.

Τα ευρήματα έρευνας στον Καναδά,  δείχνουν πως η θεραπεία των ασθενών με HIV μπορεί όχι μόνο να τους βοηθήσει να ζήσουν περισσότερο αλλά συμβάλει επίσης και στον περιορισμό της έκτασής του.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως μετά την εφαρμογή ενός «σχεδίου θεραπείας» που αποκαλείται «Υψηλά Ενεργή Αντιρετροϊκή Θεραπεία» (HAART) σε ασθενείς της καναδικής επαρχίας «Βρετανική Κολομβία» το 1996, ο αριθμός των νέων διαγνώσεων HIV έχει πέσει κατά 52%.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ακόμη πως για κάθε 100 ασθενείς στους οποίους δόθηκε η HAART οι νέες διαγνώσεις με HIV έπεσαν κατά 3%, υποδηλώνοντας πως αυτός ο τύπος της θεραπείας μπορεί να μειώσει σημαντικά την επέκταση του ανθρώπινου ιού ανοσολογικής ανεπάρκειας (HIV) που προκαλεί το AIDS.

Ειδικοί που σχολίασαν τα ευρήματα, τα οποία αναλύθηκαν σε διεθνή διάσκεψη για το AIDS στη Βιέννη, καθώς και στο περιοδικό Lancet, πρότειναν πως θα ήταν καλό να χρησιμοποιηθούν για τη διαμόρφωση μελλοντικών θεραπευτικών σχεδίων

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου