ΤΟΠΙΚΑ

Εμβολιασμός στα νήπια στη Μαγνησία για την πρόληψη της φυματίωσης

εμβολιασμός-στα-νήπια-στη-μαγνησία-γι-556011

Καθολικό προσυμπτωματικό έλεγχο για τη φυματίωση ξεκίνησε στα νηπιαγωγεία η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων στο πλαίσιο της απόφασης του Υπουργείου Υγείας για τη διενέργεια δερμοαντίδρασης Mantoux.

Όπως ενημερώνει η Περιφερειακή Ενότητα, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας θα διενεργήσει δερμοαντίδραση Mantoux στα νήπια του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου – Ν. Ιωνίας, ενώ τα νήπια του υπόλοιπου νομού θα εμβολιαστούν από κλιμάκια των Κέντρων Υγείας που ανήκουν τα νηπιαγωγεία και τα οποία Κέντρα Υγείας προμηθεύονται τα εμβόλια από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων.

Η κάλυψη των εμβολίων Mantoux γίνεται από το Υπουργείο Υγείας, στο οποίο και θα αποσταλούν τα αποτελέσματα της δράσης μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και θα ολοκληρωθούν με την ολοκλήρωση του προγράμματος του υπουργείου.

«Στο πλαίσιο της διαφύλαξης της Δημόσιας Υγείας, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων με την Δ/νση Υγείας ξεκίνησε από σήμερα Τρίτη τον εμβολιασμό παιδιών νηπιαγωγείων στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου και Νέας Ιωνίας. Έχουμε προμηθεύσει όλα τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας με εμβόλια Μαντού, προκειμένου να εμβολιαστούν και τα παιδιά στον υπόλοιπο νομό» είπε χθες η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Ως Περιφερειακή Ενότητα, σημείωσε η ίδια, είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα, και για αυτό ξεκινήσαμε τους εμβολιασμούς άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργείου, με πρωταρχικό στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου