ΥΓΕΙΑ

Τα μυστικά των ευτυχισμένων μαμάδων

τα-μυστικά-των-ευτυχισμένων-μαμάδων-669976

Μια γυναίκα μπορεί να αντιληφθεί την ευτυχία που θα φέρει στο μωράκι της αλλά όχι σε όλο της το μεγαλείο.

Κάθε μητέρα πρέπει να ισορροπεί ανάμεσα στο ρόλο της συζύγου, της επαγγελματία και της μαμάς, με αποτέλεσμα συχνά να νιώθει ότι δεν έχει χρόνο για την ίδια και τα πράγματα που αγαπά να κάνει.

9 μαμάδες εξομολογούνται το δικό τους μυστικό που τις κρατά ισορροπημένες και ευτυχισμένες!

«Η σωτηρία μου είναι ένα ζεστό μπάνιο κάθε βράδυ αφού βάλω τα παιδιά για ύπνο. Με βοηθάει να εκτονώσω την ένταση της ημέρας ενώ χαλαρώνει και το σώμα μου από την κούραση του

«Μαγειρεύω! Ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, πίτες, γλυκά, τα πάντα! Είναι πολύ δύσκολο να έχεις κακή διάθεση όταν το σπίτι σου μοσχοβολάει!»

«Το μωράκι μου λατρεύει όταν εγώ κάνω τζόκινγκ ενώ παράλληλα το πάω βόλτα με το καροτσάκι του! Απολαμβάνω να είμαι έξω από το σπίτι με το μωρό μου ενώ παράλληλα κάνω και κάτι που μ’ αρέσει.»

«Για να μην νιώθω άγχος ή μοναξιά βάζω μουσική ενώ παράλληλα χορεύω και τραγουδάω μαζί με την κορούλα μου!»

«Απολαμβάνω να παρακολουθώ τη κορούλα μου να παίζει, να τραγουδάει και να μιλάει. Αισθάνομαι τέτοια ευτυχία συνειδητοποιώντας ότι έχω ένα υπέροχο κορίτσι και ότι εν μέρει βοήθησα και εγώ σε αυτό.»

«Το καλύτερο κομμάτι της ημέρας για μένα είναι “η ώρα της αγκαλιάς” όταν γυρνάω από τη δουλειά και ο γιός που σκαρφαλώνει πάνω μου για να του διαβάσω ένα παραμύθι. Αυτές οι στιγμές μου προσφέρουν τέτοια ευτυχία και χαρά.»

«Μαζί με άλλες μαμάδες συναντιόμαστε και μοιραζόμαστε ιδέες σχετικά με τον θηλασμό, τον ύπνο του μωρού και τις babysitters. Βρισκόμαστε όλες στην ίδια κατάσταση οπότε νιώθω λιγότερο μόνη μου.»

«Το να εργάζομαι είναι κάτι που με κρατά ζωντανή και με γεμίζει. Επίσης, επειδή δεν έχω μόνο το ρόλο της μητέρας εκτιμώ ακόμη περισσότερο το ότι είμαι μαμά.»

«Προσπαθώ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα να αφιερώνω λίγη ώρα για να γράφω για τη ζωή της οικογένειάς μας. Αυτό με κάνει να εστιάζω στα μικρά πράγματα της καθημερινότητας (όπως ένα καινούργιο δοντάκι ή ένα νέο αγαπημένο παιχνίδι). Μέχρι να τελειώσω το γράψιμο η κούραση της ημέρας έχει υποχωρήσει και έχω θυμίσει στον εαυτό μου πόσο τυχερή είμαι που έχω τέτοια πολύτιμα δώρα στη ζωή μου.»


Πηγή: baby.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου