ΥΓΕΙΑ

Το κατεργασμένο κρέας βλάπτει την υγεία

το-κατεργασμένο-κρέας-βλάπτει-την-υγε-851206

Η κατανάλωση κατεργασμένου κρέατος, όπως τα λουκάνικα και το μπέικον, αυξάνουν την πιθανότητα καρδιοπάθειας ή διαβήτη, ενώ το ακατέργαστο κόκκινο κρέας δεν φαίνεται να είναι το ίδιο επιβλαβές, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας, υπό την ερευνήτρια του τμήματος επιδημιολογίας Ρενάτα Μίχα, αξιολόγησε (μετα-ανάλυση) τα μέχρι τώρα πορίσματα από 1.600 σχετικές με το ζήτημα έρευνες, που αφορούσαν πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε δέκα χώρες.

Η διαπίστωση της νέας έρευνας είναι ότι η κατανάλωση ακόμα και μόνο 50 γραμμαρίων κατεργασμένου κρέατος καθημερινά (που αντιστοιχούν περίπου σε ένα λουκάνικο ή δύο κομμάτια μπέικον) αυξάνει κατά 42% τον κίνδυνο για την καρδιά και κατά 19% για την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2.

Αντίθετα, δεν διαπιστώνεται τέτοιος κίνδυνος από την κατανάλωση ακόμα και διπλάσιας ποσότητας κόκκινου ανεπεξέργαστου κρέατος κάθε μέρα, όπως βοδινού, αρνιού ή χοιρινού, παρόλο που τόσο το ακατέργαστο όσο και το κατεργασμένο κρέας έχουν χονδρικά το ίδιο ποσοστό λίπους.

    

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου