ΥΓΕΙΑ

Διατροφική ασπίδα στην ασθένεια Αλτσχάιμερ

διατροφική-ασπίδα-στην-ασθένεια-αλτσ-851206

Μια δίαιτα πλούσια σε ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς, ψάρια, καθώς επίσης ορισμένα φρούτα και λαχανικά, μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στο να κρατήσει μακριά τη νόσο του Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, στην οποία συμμετείχε ο ελληνικής καταγωγής καθηγητής νευρολογίας Νικόλαος Σκαρμέας.

Οι άνθρωποι που έτρωγαν επιλεγμένες τροφές, οι οποίες κάνουν καλό στην υγεία του εγκεφάλου, εμφάνισαν 40% μικρότερο κίνδυνο για Αλτσχάιμερ σε σχέση με τους υπόλοιπους ανθρώπους.
Η έρευνα, υπό την εξειδικευμένη στη νόσο ερευνήτρια Γιάν Γκου του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου Κολούμπια της Ν. Υόρκης, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Archives of Neurology” (Αρχεία Νευρολογίας), σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό.
«Η δίαιτα είναι πιθανότατα ο ευκολότερος τρόπος να μειώσει κανείς τον κίνδυνο της ασθένειας», σύμφωνα με την Γκου.
Όπως είπε, αφού δεν υπάρχει ακόμα θεραπεία της νόσου, η έγκαιρη πρόληψη είναι αναγκαία, ειδικά όσο μεγαλύτερης ηλικίας είναι κάποιος.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου