ΤΟΠΙΚΑ

Ερώτηση του Χρ. Μπουκώρου για τον αντιφυματικό εμβολιασμό

ερώτηση-του-χρ-μπουκώρου-για-τον-αντιφ-842279

Ερώτηση προς τον υπουργό υγείας κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, ζητώντας διευκρινίσεις επί της εγκυκλίου, σύμφωνα με την οποία καταργείται ο καθολικός αντιφυματικός εμβολιασμός των μαθητών των πρώτων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής επισημαίνει ότι η απόφαση του υπουργείου να διενεργείται ο αντιφυματικός εμβολιασμός μόνο σε νεογνά υψηλού κινδύνου και όχι στο σύνολο των μαθητών των πρώτων τάξεων του σχολείου εγείρει ερωτήματα, ενώ ταυτόχρονα προκαλεί την έντονη ανησυχία των γονέων. Συγχρόνως, τονίζει ότι η φετινή χρονιά αποτέλεσε και τη μοναδική κατά την οποία δεν πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος εθνικός αντιφυματικός εμβολιασμός των μαθητών, μετά το 1985.

Ρωτά, μεταξύ άλλων, για ποιο λόγο καταργείται το καθολικό πρόγραμμα εμβολιασμού για τη φυματίωση στους μαθητές των πρώτων τάξεων του Δημοτικού.

Επίκαιρη ερώτηση

Χθες, έγινε γνωστό από το υπουργείο υγείας ότι δεν θα συζητηθεί η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου, σχετικά με την ένταξη των έργων εκσυγχρονισμού του νοσοκομείου Βόλου στη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020. Ο αρμόδιος υπουργός επικαλέστηκε ανειλημμένες υποχρεώσεις. Εντούτοις, ο βουλευτής Μαγνησίας θα επανακαταθέσει την επίκαιρη ερώτηση, διότι πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα, το οποίο αφορά τους πολίτες της Μαγνησίας και χρήζει εξέτασης μέσα από τις προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου