ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Περίθαλψη ανασφάλιστων Σκιαθιτών

περίθαλψη-ανασφάλιστων-σκιαθιτών-61096

Οι άποροι του νησιού στους άξονες δράσεις της οργάνωσης «Αποστολή – άνθρωπος»

Πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των προσφύγων και τη στήριξη 83 απόρων του νησιού αναπτύσσονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Σκιάθος» στο πλαίσιο των ευρύτερων δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα απεστάλησαν δύο κιβώτια με φάρμακα και είδη ατομικής υγιεινής στον Ερυθρό Σταυρό, στην Αθήνα, τις προηγούμενες μέρες, προκειμένου να αξιοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας. Παράλληλα, επικυρώθηκε το αίτημα ένταξης της Σκιάθου στις περιοχές της δράσης της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Αποστολή – άνθρωπος» για τα προγράμματα «Εμβολιάζουμε: Παιδιά ανασφάλιστα, όχι απροστάτευτα» και «Στηρίζουμε: Ιατροφαρμακευτική φροντίδα για όλους», που είχε υποβληθεί από τον ίδιο Σύλλογο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου Θοδωρής Τζούμας, υπογράμμισε ότι τα φάρμακα συγκεντρώθηκαν χάρη σε παλαιότερες δράσεις του Συλλόγου, ενώ τα είδη ατομικής υγιεινής ήταν προσφορά του Βασίλη Σκούρα, επιχειρηματία του νησιού. Παράλληλα ο κ. Τζούμας δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τη συνδρομή της Ματούλας Χονδρονικολή, εργαζόμενης στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, με την οποία ο σύλλογος έχει αναπτύξει συνεργασία για διάφορα θέματα.

Στο μεταξύ, σημαντικό βήμα για την πρωτοβάθμια περίθαλψη των οικονομικά αδύναμων και ανασφάλιστων μελών της Σκιάθου, αποτελεί η πρωτοβουλία που ανέπτυξε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Σκιάθος», στην κατεύθυνση της προσέγγισης της οργάνωσης «Αποστολή – άνθρωπος».

Για την επίτευξη του στόχου ήταν προαπαιτούμενο η συνεργασία του συλλόγου με ανάλογη δομή υγείας και στο πλαίσιο αυτό υποβλήθηκε αίτημα στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας, το οποίο έγινε δεκτό. Στη συνέχεια προωθήθηκε από το Σύλλογο στην οργάνωση «Αποστολή – άνθρωπος» η οποία, με τη σειρά της, έκανε δεκτό το αίτημα και εντάσσει στους συνεργαζόμενους φορείς το Σύλλογο και τη Σκιάθο στις περιοχές δράσεις. Η σχετική απάντηση κοινοποιήθηκε προχθές στον πρόεδρο του Συλλόγου «Σκιάθος» ο οποίος εκφράζει την ικανοποίησή του για τη συγκεκριμένη θετική εξέλιξη. Ο ίδιος επισημαίνει ότι είναι σημαντική η ένταξη του νησιού σε δύο προγράμματα, εκ των οποίων το ένα περιλαμβάνει εμβολιασμό σε ανασφάλιστα παιδιά και το δεύτερο ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους απόρους. Στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος έχουν εμβολιαστεί από το 2012 μέχρι σήμερα περισσότερα από 5.000 παιδιά, ενώ παράλληλα έχουν καλυφθεί περισσότερες από 500 περιπτώσεις ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Παράλληλα με πρωτοβουλία του ίδιου συλλόγου, αναπτύχθηκε συνεργασία με τον «Δεσμό», την οργάνωση, που απέστειλε 400 ευρώ σε τρόφιμα, τα οποία θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών απόρων κατοίκων του νησιού. Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζεται η συνεργασία με την Hellenic Seaways μέσω της οποίας διατέθηκαν δωρεάν εισιτήρια σε περισσότερους από 200 απόρους του νησιού τα τρία τελευταία χρόνια, ενώ ανάλογη συνεργασία έχει αναπτυχθεί με την αεροπορική εταιρεία Aegean. Η κάλυψη των αναγκών της τοπικής κοινωνίας αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο στη γενικότερη δράση που αναπτύσσει ο Σύλλογος«Η Σκιάθος», παράλληλαμε τις πολιτιστικές πρωτοβουλίες που υλοποιούνται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου