ΒΟΛΕΪ

Συνεργασία Ελλάδας – Αργεντινής για την ανάπτυξη του βόλεϊ

συνεργασία-ελλάδας-αργεντινής-για-τ-263151

Σε μία σημαντική διεθνή συμφωνία προχώρησε η Ελληνική Ομοσπονδία του Βόλεϊ, καθώς μετά τις «συμμαχίες» με τις αντίστοιχες ομοσπονδίες της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Σερβίας και πρόσφατα της Κύπρου, η ΕΟΠΕ ανακοίνωσε την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με την Ομοσπονδία της Αργεντινής.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αχιλλέας Μαυρομάτης, βρισκόμενος στο Μπουένος Αϊρες ως απεσταλμένος της Παγκόσμιας ομοσπονδίας (FIVB) και οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας της Αργεντινής, υπέγραψαν και αντάλλαξαν όλα τα επίσημα έγγραφα για την έναρξη αυτής της σημαντικής διεθνούς συνεργασίας.

Η συμφωνία μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων, διεξαγωγή ερευνών σε θέματα ανάπτυξης, μίνι βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ, συνεργασία σε θέματα προετοιμασίας Εθνικών ομάδων, οργάνωση σεμιναρίων ή ημερίδων με συμμετοχή εκπροσώπων των δύο χωρών.

Η ΕΟΠΕ βασιζόμενη στην άριστη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή (CEV) και την Παγκόσμια (FIVB) ομοσπονδία, αλλά και τις διοικήσεις πολλών ξένων ομοσπονδιών, προχωρά στο πλάνο ανάπτυξης κοινών δράσεων με σκοπό τις διεθνείς σχέσεις, από τις οποίες το ελληνικό βόλεϊ, μόνο οφέλη μπορεί να αποκομίσει.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας είχε επαφές με τον Αργεντινό ομόλογό του, Χουάν Αντόνιο Γκουτιέρες και συνάντηση με τους άμεσους συνεργάτες του Χοσέ Μαρία Κουαδριγιέρο και Φαμπιάν Ραμόν, ενώ οι δύο πρόεδροι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν αναλυτικότερα για την υλοποίηση και εφαρμογή του σχεδίου στο συνέδριο της FIVB.

Το όλο πλάνο βασίζεται στην ελληνική ιδέα για «αδελφοποίηση» ξένων ομοσπονδιών με μακροπρόθεσμο στόχο τη σύναψη ανάλογων συμφωνιών της ΕΟΠΕ με τα κορυφαία μέλη – ομοσπονδίες της FIVB.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου