ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αποπληρώθηκαν οφειλές μέχρι και το 2012

αποπληρώθηκαν-οφειλές-μέχρι-και-το-2012-584144

Στην εξόφληση όλων σχεδόν των οφειλών του μέχρι και το 2012 προχώρησε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, ενώ χθες απέστειλε στο Υπουργείο Εσωτερικών και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα δικαιολογητικά που αφορούν την τελευταία δόση από το συνολικό ποσό των 640.000 ευρώ που έλαβε για την αποπληρωμή των οφειλών προς τρίτους.

Στη Δημοτική Αρχή επικρατεί ικανοποίηση, καθώς ένα μεγάλο ζήτημα, αυτό των οφειλών μέχρι και το 2012 αντιμετωπίστηκε, και πλέον ο οικονομικός προγραμματισμός μπορεί να γίνει με μεγαλύτερη άνεση.

Οπως τονίζεται από το Δήμο, μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνεργασία με τη ΔΕΗ, όπου θα εξεταστεί πιο ενδελεχώς το ύψος των οφειλών, αφού υπάρχει άμεση σύνδεση και με τη λειτουργία των αρδευτικών γεωτρήσεων.

Παράλληλα από το Δήμο έχουν ήδη ξεκινήσει ενέργειες για αποπληρωμή οφειλών των δημοτικών επιχειρήσεων που υπήρχαν στους δήμους που συνενώθηκαν πριν τον «Καλλικράτη» σε νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Στο μεταξύ σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ της Δημάρχου κ. Λαΐτσου και υπηρεσιακών στελεχών, όπου συζητήθηκαν τρόποι και δυνατότητες για άντληση περαιτέρω εσόδων.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε πως: «με βάση τα οικονομικά στοιχεία που διαθέτουμε, ήδη έχουμε εξοφλήσει σχεδόν όλες μας τις οφειλές μέχρι και το 2012. Είναι πολύ σημαντικό, γιατί πλέον μπορούμε να πορευτούμε με ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία στο επόμενο διάστημα, χωρίς το βρόχο των οφειλών. Για τις οφειλές μέχρι και το 2012 καταφέραμε και τις εξοφλήσαμε μέσω και της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις που είχε ενταχθεί ο Δήμος. Γενικότερα θα λέγαμε πως από τη στιγμή που αναλάβαμε ως Δημοτική Αρχή, μπορέσαμε και αποπληρώσαμε σταδιακά με δικούς μας πόρους, αλλά και ενίσχυση από το Κράτος, όλες τις οφειλές που άγγιζαν αρκετά εκατομμύρια, χωρίς μάλιστα να υποχρεωθούμε να πάρουμε δάνειο, μη επιβαρύνοντας έτσι τους δημότες.

Η ίδια αναφέρθηκε και στο θέμα των εσόδων λέγοντας ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, για να υπάρχει εισροή εσόδων στο Δήμο και ότι για αυτό άλλωστε τα τελευταία τρία χρόνια κρατήθηκαν «παγωμένα» τα τέλη, είτε έχουν μειωθεί μέχρι και 10%.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου