ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Τρόφιμα από το παντοπωλείο μοιράζονται σε απόρους

τρόφιμα-από-το-παντοπωλείο-μοιράζοντ-585999

Σε μια ακόμη δωρεάν διανομή τροφίμων μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου προχωρεί αυτές τις ημέρες ο Δήμος Ρήγα Φεραίου εξυπηρετώντας ουσιαστικά 100 απόρους και οικογένειες. Παράλληλα έχει ξεκινήσει η παραλαβή των τροφίμων που θα διατεθούν δωρεάν σε 750 περίπου οικογένειες, ενέργεια που υλοποιείται μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Ανάσα» για δεκάδες οικογένειες, αλλά και μοναχικά άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αποτελεί η διάθεση δωρεάν τροφίμων μέσα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Για ακόμη ένα μήνα ο Δήμος προχώρησε στη διάθεση τροφίμων, ενώ ενεργό ρόλο διαδραμάτισαν στην όλη διαδικασία υπάλληλοι, αλλά και οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Δέματα με τρόφιμα μακράς διάρκειας και άλλα απαραίτητα προϊόντα για την παρασκευή φαγητού διατίθενται ήδη στους απόρους οι οποίοι τα παραλαμβάνουν στα σπίτια τους.

Η Δημοτική Αρχή καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες, προκειμένου το Κοινωνικό Παντοπωλείο να ενισχύεται διαρκώς με τρόφιμα τα οποία θα διατίθενται αμέσως στους δημότες που έχουν ανάγκη.

Οπως εξήγησε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου: «Θα κρατήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε λειτουργία το Κοινωνικό Παντοπωλείο, γιατί ξέρουμε όλοι πόσο σημαντικά προσφέρει στους συνδημότες μας που δυσκολεύονται οικονομικά. Για ένα μήνα ακόμη προχωρούμε στη δωρεάν διάθεση τροφίμων σε συμπολίτες που έχουν ανάγκη. Ο αριθμός τους έχει ανέλθει γύρω στους 100. Προσπαθούμε να εξυπηρετούνται, όσοι το έχουν πραγματικά ανάγκη. Για εμάς η στήριξη των απόρων σε αυτή την τόσο δύσκολη κατάσταση, είναι η πιο άμεση προτεραιότητα».

Με συναυλίες, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και άλλες πρωτοβουλίες επιχειρεί η Δημοτική Αρχή να ενεργοποιεί το κοινωνικό σύνολο προκειμένου να προσφέρει τρόφιμα. Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο θα παρουσιαστεί από τη θεατρική ομάδα ενηλίκων του Δήμου η θεατρική παράσταση «Η κυρά μας η μαμή». Υπάρχει ένα συμβολικό εισιτήριο που θα βοηθήσει στην προμήθεια τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Εκτός όμως από τους 100 απόρους που εξυπηρετούνται μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου, εντός ημερών θα μοιραστούν σε 750 περίπου οικογένειες τρόφιμα που λαμβάνει ήδη ο Δήμος Ρήγα Φεραίου μέσα από πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και στο οποίο συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρονιά.

Τυρί, γραβιέρα, ζυμαρικά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στα τρόφιμα που θα διατεθούν δωρεάν.

Τον περασμένο Ιούνιο ολοκληρώθηκε η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου από τις οποίες το Υπουργείο ενέκρινε τις 750.

Οπως ανέφερε η Δήμαρχος κ. Λαΐτσου: «η αρμόδια υπηρεσία μας έχει ήδη ξεκινήσει την παραλαβή των πρώτων ποσοτήτων τροφίμων και μέχρι την Παρασκευή πιστεύουμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί, ώστε στη συνέχεια να γίνει η διανομή των δεμάτων στους δικαιούχους».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου