ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πειραματικό Πρόγραμμα στο Βελεστίνο

πειραματικό-πρόγραμμα-στο-βελεστίνο-601966

Τo Εργαστήριο Γεωργίας και Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας Φυτών, του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος και το Εργαστήριo Αγροτικού Χώρου του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υλοποιώντας το Πειραματικό Πρόγραμμα Μεταφοράς Τεχνογνωσίας για την Προώθηση της Αγροενέργειας στοχεύει στην υποστήριξη της οικοδόμησης συνεργασιών με παραγωγούς που επιθυμούν να καλλιεργήσουν ενεργειακά φυτά (όπως για παράδειγμα αγριαγκινάρα) για παραγωγή βιομάζας.

Στο πλαίσιο αυτού του Θεσσαλικού Προγράμματος και με στόχο την ενημέρωση των παραγωγών που ήδη συνεργάζονται αλλά και αυτών που έχουν εκδηλώσει έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την καλλιέργεια ενεργειακών φυτών καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν σε επίδειξη της μετατροπής της συλλεγμένης βιομάζας από αγριαγκινάρα σε στερεό καύσιμο (πέλλετ) η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στις 10.30 το πρωί στο αγρόκτημα της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βελεστίνο Μαγνησίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης θα γίνει επίδειξη παραγωγής πέλλετ από συλλεγμένη αγριαγκινάρα σε εξοπλισμό οικιακής μορφής και καύσης του παραγόμενου στερεού καυσίμου (πέλλετ).

Επιπλέον θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τόσο την καλλιέργεια της αγριαγκινάρας καθώς και προβλήματα που ήδη αντιμετωπιστήκανε κατά την καλλιέργεια.

Υπεύθυνος της οργάνωσης είναι ο Δημήτρης Μπαρτζιάλης Δρ Περιβαλλοντολόγος, Εργαστήριο Γεωργίας και Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας Φυτών, Παν. Θεσσαλίας

Για την εγγραφή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το 2421074463 (Γάκη Δήμητρα) Δευτέρα –Παρασκευή : 11.00-14.00

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου