ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εγκαινιάζεται η πλατεία του Ρολογιού

εγκαινιάζεται-η-πλατεία-του-ρολογιού-616555

Την ερχόμενη Κυριακή 27 Οκτωβρίου θα τελεστούν τα εγκαίνια της ανάπλασης της πλατείας του Ρολογιού στο Βελεστίνο, το οποίο θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του αστικού χώρου της έδρας του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Παράλληλα την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και η τελετή αδελφοποίησης ανάμεσα στο Δήμο Ρήγα Φεραίου και το Δήμο Στάρι Γκραντ του Βελιγραδίου, την περιοχή όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο εθνεγέρτης Ρήγα Βελεστινλής.

Η ανάπλαση της πλατείας ολοκληρώθηκε και το έργο θα αποδοθεί στην τοπική κοινωνία. Πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε μέσω του ΕΣΠΑ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας με συνολικό προϋπολογισμό 313.000 ευρώ.

Από τη Δημοτική Αρχή δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ολοκλήρωση των εργασιών, καθώς η αναβαθμισμένη πλέον πλατεία θα προσδώσει νέα αξία και περιεχόμενο στο κέντρο του Βελεστίνου.

Οπως αναφέρεται στη σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Ρήγα Φεραίου, η ανάπλαση της πλατείας Ρολογιού στο Βελεστίνο, αφορά διατήρηση του υφιστάμενου πρασίνου και συμπλήρωσή του από νέα δέντρα και φυτά με ουσιαστική συμβολή στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Αναδεικνύεται το υφιστάμενο κτίριο του Ρολογιού, δημιουργούνται περιοχές παραμονής των κατοίκων με καθιστικά, διαμορφώνονται κινήσεις πεζών που συνδέουν τους περιμετρικούς δρόμους της πλατείας, αλλά και την ίδια την πλατεία με το ευρύτερο δίκτυο πεζοδρόμων και συγκεκριμένα με τον κεντρικό πεζόδρομο».

Αδελφοποίηση Δήμων Ρήγα Φεραίου – Στάρι Γκραντ

Παράλληλα την ερχόμενη Κυριακή 27 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Ρήγα Φεραίου και του Δήμου Στάρι Γκραντ στο Βελιγράδι. Από τη Δημοτική Αρχή επισημαίνεται πως είναι πολύ σημαντική η αδελφοποίηση αυτή, καθώς υπάρχει το ιστορικό, κοινωνικό και πνευματικό υπόβαθρο. Στο Στάρι Γκραντ βρίσκεται και ο Πύργος Νεμπόισα που θανατώθηκε ο Ρήγας Βελεστινλής από τους Τούρκους.

Διακοπή νερού θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη από τις 11 το πρωί μέχρι τις 15.00 το μεσημέρι λόγω των εργασιών σύνδεσης της νέας δεξαμενής στην περιοχή.

Η ενεργοποίηση της νέας δεξαμενής που έχει κατασκευαστεί και μπορεί να αξιοποιηθεί, γίνεται μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού ύδρευσης με τον οποίο θα συνδεθεί. Το έργο ολοκληρώθηκε με πόρους του Δήμου και πλέον δίνεται η δυνατότητα στους δημότες να απολαμβάνουν ακόμη πιο ποιοτικό και ασφαλές νερό, ενώ υπάρχει και εναλλακτική λύση σε περίπτωση που δημιουργηθεί πρόβλημα με μία από τις δύο δεξαμενές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου