ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Συνεργασία Δήμου Ρήγα Φεραίου και ΟΑΕΔ για τις Εργατικές Κατοικίες

συνεργασία-δήμου-ρήγα-φεραίου-και-οαε-634956

Επικοινωνία με διευθυντικά στελέχη του ΟΑΕΔ είχε χθες η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, όπου συζητήθηκε το θέμα της υλοποίησης έργων που σχετίζονται με θέματα αρμοδιότητας του φορέα, με το επίκεντρο να δίνεται στις Εργατικές Κατοικίες Βελεστίνου οι οποίες λειτουργούν από τον περασμένο Φεβρουάριο και διαμένουν κανονικά οι οικογένειες των δικαιούχων.

Ουσιαστικά το θέμα που συζητήθηκε ιδιαίτερα, αφορούσε στις εργασίες ασφαλτόστρωσης και των δυνατοτήτων που υπάρχουν για να υλοποιηθούν οι σχετικές εργασίες.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε στα στελέχη του ΟΑΕΔ το πρόβλημα που παρατηρείται από τη μη ασφαλτόστρωση στην εσωτερική οδοποιία των Εργατικών Κατοικιών.

Από πλευράς ΟΑΕΔ εκδηλώθηκε η θετική διάθεση να συνδράμει οικονομικά στο όλο εγχείρημα με το Δήμο να αναλαμβάνει την ευθύνη υλοποίησης των έργων.

Εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξουν και νέες επαφές μεταξύ του Δήμου και του ΟΑΕΔ για να οριστικοποιηθεί το πλαίσιο της από κοινού δράσης.
Η Δήμαρχος κ. Λαΐτσου υπογράμμισε πως «μετά από πολλές προσπάθειες και τη συνεργασία Δήμου, Περιφέρειας, ΟΕΚ και Υπουργείου,
ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στις Εργατικές Κατοικίες του Βελεστίνου δίνοντας τέλος στην αναμονή και την αγωνία δεκάδων οικογενειών. Οι δικαιούχοι πλέον βρίσκονται στα σπίτια τους τα οποία μπορούν να τα χαίρονται. Εμείς ως Δήμος όλο αυτό το διάστημα, βρισκόμαστε στο πλευρό τους και στηρίζουμε τους δικαιούχους».

Η ίδια πρόσθεσε πως «ένα τελευταίο ζήτημα που εκκρεμεί για τις Εργατικές Κατοικίες, είναι αυτό της ασφαλτόστρωσης των εσωτερικών του χώρων. Οι διαμένοντες μας έχουν επισκεφθεί στο Δήμο και μας έχουν θέσει το θέμα. Αν και δεν είναι αρμοδιότητα μας, εμείς κάνουμε ήδη τις απαιτούμενες κινήσεις για την επίλυση του προβλήματος.

Γι’ αυτό το σκοπό επικοινωνήσαμε με τον ΟΑΕΔ που πλέον έχει αναλάβει την ευθύνη για τα θέματα του πρώην ΟΕΚ και θέσαμε το ζήτημα. Είναι πολύ θετικό ότι ο ΟΑΕΔ ανταποκρίνεται στο αίτημά μας για την ασφαλτόστρωση της εσωτερικής οδοποιίας και εκδήλωσε ενδιαφέρον να συνδράμει οικονομικά στην υλοποίηση των εργασιών που θα ξεκινήσουμε. Πιστεύουμε ότι μέσα στους επόμενους μήνες και αυτό το ζήτημα στις Εργατικές Κατοικίες θα έχει λυθεί».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου