ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αλλάζει όψη ο κεντρικός ιστός του Βελεστίνου

αλλάζει-όψη-ο-κεντρικός-ιστός-του-βελε-636127

Έργα και μελέτες με στόχο τη συνολική ανάπλαση του κεντρικού ιστού του Βελεστίνου βρίσκονται σε εξέλιξη από το Δήμο Ρήγα Φεραίου ο οποίος ήδη κινείται στην κατεύθυνση της αναβάθμισης του οικιστικού κέντρου και στην αλλαγή της εικόνας της έδρας του Δήμου.

Η ανάπλαση της πλατείας του Ρολογιού, η παρέμβαση στην Υπέρεια Κρήνη, η αναβάθμιση του διασυνδετήριου δρόμου μεταξύ της πλατείας του Ρολογιού και του κεντρικού πεζόδρομου, η ανέγερση του Μουσείου για τον Ρήγα Φεραίο, η ανάπλαση της πλατείας πλησίον του Εθνικού Σταδίου καθώς και η συνολική παρέμβαση στον κεντρικό πεζόδρομο, προκειμένου να αποκτήσει και βιοκλιματικά χαρακτηριστικά είναι οι κεντρικές δράσεις και πρωτοβουλίες που έχει λάβει εδώ και μήνες ο Δήμος Ρήγα Φεραίου με στόχο την πολύπλευρη αναβάθμιση του αστικού κέντρου του Βελεστίνου.

Σε αρκετές από τις προαναφερθείσες δράσεις, ήδη οι εργασίες είναι σε εξέλιξη, ενώ σε κάποια έργα βαίνουν προς ολοκλήρωση μέσα στον Οκτώβριο.

Από τη Δημοτική Αρχή καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες, ώστε και οι μελέτες που έχουν ήδη εκπονηθεί, να ενταχθούν σε χρηματοδοτικό εργαλείο μέσω προγραμμάτων που τρέχουν και στοχεύουν στη βιώσιμη ανάπτυξη, την ανάπλαση κεντρικών πολεοδομικών ιστών.

Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στην ανάπλαση της πλατείας του Ρολογιού η οποία θα εμπλουτίσει τους τρόπους ψυχαγωγίας και κοινωνικοποίησης των δημοτών. Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 313.000 ευρώ και σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η Δημοτική Αρχή από τον εργολάβο, οι εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και άμεσα το έργο θα αποδοθεί στην τοπική κοινωνία.

Παράλληλα με την ανάπλαση της πλατείας του Ρολογιού έχει ολοκληρωθεί και η παρέμβαση στον κεντρικό κάθετο δρόμο που συνδέει την πλατεία του Ρολογιού με τον κεντρικό πεζόδρομο.

Ακόμη σε εξέλιξη είναι και οι εργασίες για την ανέγερση του Μουσείου – Εκθεσιακού Χώρου για τον Ρήγα Φεραίο που θα προσδώσει νέα στοιχεία στην φυσιογνωμία του κέντρου της περιοχής. Και στο έργο αυτό οι εργασίες προχωρούν κανονικά.

Παράλληλα από το Δήμο έχει προχωρήσει η προετοιμασία των έργων που αφορούν την ανάπλαση του κεντρικού πεζόδρομου και της πλατείας που βρίσκεται δίπλα από το Εθνικό Στάδιο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου