ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Σάρκα και οστά» το Κοινωνικό Φαρμακείο στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

σάρκα-και-οστά-το-κοινωνικό-φαρμακε-646277

Μέσα στο Νοέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου στο Δήμο Ρήγα Φεραίου προκειμένου οι δημότες οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, να μπορούν να εξασφαλίζουν τη φαρμακευτική τους αγωγή. Μάλιστα το Κοινωνικό Φαρμακείο θα στεγαστεί στο χώρο του Συλλόγου Αγίου Γεδεών στο Βελεστίνο.

Οι αλλαγές στην αγορά του φαρμάκου τα τελευταία χρόνια με την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων έχει κάνει ακόμη πιο δύσκολη την εξασφάλιση αυτού του πολύτιμου αγαθού. Το γεγονός αυτό συνδέεται άμεσα με τη δυσάρεστη εξέλιξη, ότι πλέον λόγω της μεγάλης ανεργίας που υπάρχει πανελλαδικά, αρκετοί δημότες δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν τα φάρμακά τους, αφού έμειναν χωρίς εργασία και ασφάλιση.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε πως: «διαισθανόμενοι τις ιδιαίτερες συνθήκες που θα έχουν δημιουργηθεί για ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού, προχωρήσαμε στην πρωτοβουλία να καλύψουμε ακόμη μια σημαντική ανάγκη των πολιτών που σχετίζεται με το φάρμακο. Στην περιοχή μας έχουμε ηλικιωμένους ανθρώπους με χαμηλές συντάξεις, οικογένειες που έχουν οικονομικό πρόβλημα, και οι οποίες δίνουν αγώνα για την εξασφάλιση ακόμη και των πιο βασικών αγαθών. Σε συνεργασία με τους φαρμακοποιούς της περιοχής μας, το Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας και το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου αποφασίσαμε να κινηθούμε για τη λειτουργία του πρώτου Κοινωνικού Φαρμακείου στον τόπο μας. Και σε αυτό το εγχείρημα έχουμε την ουσιαστική στήριξη από το Σύλλογο «Άγιος Γεδεών» που αμέσως ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για να στεγάσει το Κοινωνικό Φαρμακείο. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε γι’ αυτή την ανταπόκριση».

Η Δήμαρχος πρόσθεσε πως αυτές τις ημέρες έχει προμηθευτεί ο εξοπλισμός για τη διαμόρφωση του χώρου που θα συγκεντρώνονται τα φάρμακα, ενώ ενεργό ρόλο θα έχει και το προσωπικό του Δήμου που εργάζεται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Εκτιμούμε πως μέσα στο Νοέμβριο το Κοινωνικό Φαρμακείο θα λειτουργεί και θα μπορεί να εξυπηρετεί τους δημότες που έχουν ανάγκη. Σε λίγες ημέρες θα απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους δημότες να στηρίξουν το εγχείρημα και να προσφέρουν σκευάσματα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, κατόπιν βέβαια υπόδειξης των γιατρών και των φαρμακοποιών οι οποίοι θα έχουν καθοριστικό ρόλο σε αυτό που ξεκινάμε. Για εμάς αποτελεί βασικό στόχο να βοηθούμε τους δημότες για αυτό και ενισχύουμε ολοένα και περισσότερο τις κοινωνικές δομές».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου