ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Καυσόξυλα σε οικογένειες

καυσόξυλα-σε-οικογένειες-651767

Εγκρίθηκε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου η υλοτόμηση τμήματος από το δάσος για την κάλυψη των οικιακών αναγκών της Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς. Σε αντίστοιχη πρωτοβουλία είχε προχωρήσει και πέρυσι ο Δήμος Ρήγα Φεραίου για την ανακούφιση των εκατοντάδων οικογενειών που θέλουν να καλύψουν τις ανάγκες τους για θέρμανση.

Από το Δήμο έχουν ξεκινήσει όλες οι σχετικές διαδικασίες που αφορούν την προώθηση ενός ζητήματος που αφορά πολλά νοικοκυριά και σχετίζεται με την αντιμετώπιση του προβλήματος με το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης.

Ειδικότερα στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε να γίνει και φέτος υλοτόμηση ενός τμήματος του δάσους, ώστε να καλυφθούν οι οικιακές ανάγκες από τους κατοίκους στην περιοχή της Κερασιάς. Η Δημοτική Αρχή για το συγκεκριμένο θέμα θα έχει και την έγκριση του Δασαρχείου, όπως ίσχυσε και πέρυσι, ενώ αντίστοιχες αποφάσεις θα ληφθούν και για τις οικιακές ανάγκες των κατοίκων του Κεραμιδίου και των Καναλίων.

Από το Δήμο επισημαίνεται πως η στήριξη σε αυτό το επίπεδο των κατοίκων είναι απαραίτητη, καθώς το πετρέλαιο θέρμανσης θα παραμείνει φέτος ακριβό, ενώ και οι τιμές στα καυσόξυλα έχουν ανοδική τροχιά. Επομένως είναι αναγκαία η ανάληψη δράσης για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες θέρμανσης στα σπίτια των δημοτών. Από τη στιγμή μάλιστα που στην περιοχή δραστηριοποιούνται δασικοί συνεταιρισμοί μπορούν να γίνουν πιο εύκολα οι κατάλληλες ενέργειες, ώστε όλοι να βγουν ωφελημένοι. Παράλληλα τονίζεται πως θα υλοτομηθεί ένα μικρό τμήμα του πανέμορφου δάσους της ορεινής πλευράς του Δήμου Ρήγα Φεραίου που αποτελεί οξυγόνο ζωής για χιλιάδες κατοίκους.

Πέρυσι 200 και πλέον οικογένειες από την περιοχή εξυπηρετήθηκαν και μπόρεσαν να καλύψουν για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα τις ανάγκες τους για θέρμανση των οικιών τους μέσα από τη διανομή φθηνών καυσόξυλων.

Υπολογίζεται πως κάθε οικογένεια έλαβε περίπου δύο τόνους καυσόξυλα. Η τιμή για τον κάθε τόνο διαμορφώθηκε στα 50 – 60 ευρώ, ανάλογα από ποιο σημείο θα λάμβανε ο ενδιαφερόμενος την ποσότητα. Δηλαδή αν μετέβαινε ο ίδιος στον τόπο κοπής των ξύλων και τα προμηθευόταν από εκεί, η τιμή ήταν πιο χαμηλή σε σχέση με το αν μετέφεραν τις ποσότητες στο σπίτι τους οι ίδιοι οι δασεργάτες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου