ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ασφαλτοστρώσεις και καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων

ασφαλτοστρώσεις-και-καθαρισμός-κοιν-657829

Στον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων από άχρηστα υλικά και αντικείμενα προχωρεί η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ενώ παράλληλα προγραμματίζει την έναρξη παρεμβάσεων και στο οδικό δίκτυο εντός των δημοτικών διαμερισμάτων με στόχο την επούλωση των «πληγών».

Οι παρεμβάσεις που δρομολογούνται και θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται άμεσα στα θέματα της καθημερινότητας, συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η συνεχής ενεργοποίηση σε ζητήματα που σχετίζονται με την καθαριότητα των δημόσιων χώρων, τη βελτίωση της κατάστασης του οδικού δικτύου, την προστασία του περιβάλλοντος. Από τη στιγμή μάλιστα που διαρκώς νέες ανάγκες προκύπτουν, μέλημα του Δήμου αποτελεί η άμεση αντιμετώπιση των ζημιών στις περισσότερες φορές με ίδιους πόρους.

Στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών βρίσκεται η τεχνική υπηρεσία του Δήμου που είτε μέσω εργολαβίας, είτε με δικό της προσωπικό και εξοπλισμό προχωρεί στις απαιτούμενες ενέργειες.

Αυτή την περίοδο μάλιστα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται εκτός από τις παρεμβάσεις στα σχολικά διδακτήρια και στο κρίσιμο ζήτημα των κοινόχρηστων χώρων.

Οπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Ι. Μπατζιάκας πρόκειται «για παρέμβαση που πρέπει να γίνει, καθώς υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι στους οποίους έχουν εναποτεθεί άχρηστα υλικά και αντικείμενα, που εγκυμονούν διάφορους κινδύνους για την υγιεινή και το περιβάλλον. Εμείς είμαστε ως τεχνική υπηρεσία έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις εργασίες καθαρισμού προστατεύοντας έτσι και το περιβάλλον. Επίσης παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν και σε χάνδακες που έχουν αντιπλημμυρικό ρόλο, αλλά δυστυχώς έχουν γεμίσει με άχρηστα υλικά και άλλες φερτές ύλες. Και εκεί πρέπει να γίνει συστηματικός καθαρισμός.

Παράλληλα από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ρήγα Φεραίου έχει προγραμματιστεί η έναρξη εργασιών που σχετίζονται με τις ασφαλτοστρώσεις δρόμων εντός των δημοτικών διαμερισμάτων, όπως του Βελεστίνου, αλλά και η επούλωση των «πληγών» που υπάρχουν στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο. Η μεγάλη προσοχή θα δοθεί στις λακκούβες που προκύπτουν διαρκώς από τη φθορά του οδοστρώματος είτε από τη συχνή κυκλοφορία των οχημάτων, είτε από τις καιρικές συνθήκες. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν μέσω εργολαβίας, ενώ θα συνδράμουν και οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου