ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δεκαπέντε ηλικιωμένοι στο ΚΗΦΗ του Δήμου Ρήγα Φεραίου

δεκαπέντε-ηλικιωμένοι-στο-κηφη-του-δή-661680

Στην οργάνωση και λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) προχωρεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου. Οι αιτήσεις των ηλικιωμένων έχουν ανέλθει στις 30, ενώ θα επιλεγούν μετά από αξιολόγηση οι δεκαπέντε.

Το ΚΗΦΗ θα ξεκινήσει να λειτουργεί αμέσως, μόλις ολοκληρωθεί από την ΕΕΤΑΑ η έγκριση της επιλογής των δεκαπέντε ηλικιωμένων.
Από το Δήμο Ρήγα Φεραίου εκπονούνται όλες οι διαδικασίες, ώστε η έγκριση να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν άμεσα οι ηλικιωμένοι.

Το ΚΗΦΗ θα στεγάζεται στο κτίριο της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Γεωργίου. Ο χώρος ήδη έχει επιλεγεί και αρχίζει να διαμορφώνεται, ώστε να υποδεχθεί τις νέες δράσεις.

Για την πρόσληψη προσωπικού που θα απαιτηθεί για το ΚΗΦΗ, όπως κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, νοσηλευτές, θα αντληθεί χρηματοδότηση μέσα από το ίδιο πρόγραμμα. Ειδικότερα η ΕΕΤΑΑ επιχορηγεί περίπου 90.000 ευρώ συνολικά για τις λειτουργικές δαπάνες του προγράμματος.

Επομένως εκτιμάται ότι θα υπάρξει μια ικανοποιητική χρηματοδότηση για να υλοποιηθούν διάφορες δραστηριότητες.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων από τους ηλικιωμένους που θέλουν να συμμετάσχουν στο ΚΗΦΗ, ολοκληρώθηκε πριν μερικές ημέρες. Συνολικά οι αιτήσεις ανήλθαν στις 30. Από αυτούς θα επιλεγούν από την ΕΕΤΑΑ οι δεκαπέντε.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου υπογράμμισε ότι «αυτή την περίοδο βρισκόμαστε στη φάση της οργάνωσης και τους λειτουργίας του ΚΗΦΗ που θα λειτουργήσει στον Άγιο Γεώργιο. Ήδη ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο που αφορούσε την υποβολή των αιτήσεων και τώρα αναμένουμε από την ΕΕΤΑΑ την έγκριση των δεκαπέντε ατόμων που θα φιλοξενούνται στη νέα αυτή δομή που δημιουργήσαμε. Εκτιμούμε ότι πολύ σύντομα το ΚΗΦΗ θα λειτουργεί προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, ενώ έχει προβλεφθεί και η πρόσληψη του προσωπικού».

Συνοδοί στα λεωφορεία
Επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλτσογιάννη, όπως και τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ. Δημήτρη Κολυνδρίνη είχε χθες η Δήμαρχος κ. Λαΐτσου, όπου συζητήθηκε το θέμα της ενεργοποίησης συνοδών στα δρομολόγια των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Το πρόβλημα ήταν έντονο τις τελευταίες ημέρες, καθώς τα παιδιά δεν μπορούσαν να μεταφερθούν με το λεωφορείο χωρίς να υπάρχει κάποιος συνοδός που να τα εποπτεύει κατά τη διάρκεια του δρομολογίου, αλλά και την αποβίβαση και επιβίβαση.

Η Δήμαρχος έθεσε το ζήτημα στον Αντιπεριφερειάρχη και τον Πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ επισημαίνοντας τις προεκτάσεις του ζητήματος.

Τελικά το θέμα λύθηκε, καθώς από σήμερα υπήρχαν συνοδοί στα λεωφορεία και ιδίως στα δρομολόγια από τα χωριά της Τ.Κ. Περιβλέπτου προς το Αερινό και από το Μικρό Περιβολάκι προς το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βελεστίνου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου