ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ναι στην προγραμματική αλλά…

ναι-στην-προγραμματική-αλλά-663499

Η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου από τις 9 Αυγούστου έχει αποστείλει επιστολή στη ΔΕΥΑΜΒ στην οποία καταγράφονται μία σειρά από παρατηρήσεις για την προγραμματική που αφορά στη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού. Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου απαντώντας στη ΔΕΥΑΜΒ και μάλιστα με ιδιαίτερα σκωπτικό τρόπο, αφού «υπενθυμίζει» ότι για την επέκταση του Βιολογικού και τη σύνδεση του Δήμου, η ΔΕΥΑΜΒ έχει χρηματοδοτηθεί με ένα μεγάλο ποσό ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Ειδικότερα σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΡΦ, για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΔΕΥΑΡΦ και της ΔΕΥΑΜΒ, έχει αποστείλει από τις 9 Αυγούστου στη ΔΕΥΑΜΒ επιστολή με την οποία ζητά να αξιολογήσει τις παρατηρήσεις που έκανε και να απαντήσει, ώστε να προχωρήσει η σύμβαση. Η ΔΕΥΑΡΦ δεν έλαβε απάντηση, μέχρι στιγμής, επομένως δεν μπορεί το θέμα να συζητηθεί και στο διοικητικό συμβούλιο, ώστε να αξιολογηθεί το σύνολο του περιεχομένου της σύμβασης μετά και τις παρατηρήσεις που θα έχει κάνει η ΔΕΥΑΜΒ.

Η ΔΕΥΑΡΦ κάνει γνωστό επίσης ότι θα είναι συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις, αλλά «καρφώνει» με εύσημο τρόπο τη ΔΕΥΑΜΒ, τονίζοντας ότι η διάθεση των λυμάτων από το αποχετευτικό δίκτυο του Δήμου Ρήγα Φεραίου προς το Βιολογικό Καθαρισμό που βρίσκεται στο Βόλο εντάσσεται στο πλαίσιο της επέκτασης λειτουργίας της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων του Βιολογικού Καθαρισμού. Ο Δήμος Βόλου χρηματοδοτήθηκε για την επέκταση της μονάδας του Βιολογικού Καθαρισμού με την προϋπόθεση ότι θα δεχτεί τα λύματα του αποχετευτικού δικτύου των περιοχών του πρώην Δήμου Φερών.

Η σύνδεση Ριζομύλου και Στεφανοβικείου

Η ΔΕΥΑΡΦ υπογραμμίζει επίσης ότι πρέπει η ΔΕΥΑΜΒ όσο το δυνατόν συντομότερα να προχωρήσει στην αδειοδότηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά τη σύνδεση των αποχετευτικών δικτύων του Ριζομύλου και του Στεφανοβικείου, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος μη υλοποίησης του έργου.

Μάλιστα υπενθυμίζει ότι τέτοια δέσμευση υπήρξε στη συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος παρουσία του Ειδικού Γραμματέα κ. Ανδρεαδάκη, των Δημάρχων Ρήγα Φεραίου και Βόλου και υπηρεσιακών παραγόντων μεταξύ άλλων, πριν από περίπου δύο χρόνια, όπου συνέβαλε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου με το ποσό του 1 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης της δεύτερης επέκτασης της μονάδας βιολογικού καθαρισμού που βρίσκεται στο Βόλο. Παρόλα αυτά και παρά τις συνεχείς οχλήσεις εκ μέρους μας, δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη στο θέμα μέχρι στιγμής.

«Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, σταθερός στην κατεύθυνση της αναβάθμισης της καθημερινότητας των δημοτών του, συνεχίζει τις προσπάθειες για την επέκταση του αποχετευτικού δικτύου, διασφαλίζοντας την πρόοδο μιας ευρύτερης περιοχής. Είναι πολύ σημαντικό που όλο και περισσότερες οικίες, καταστήματα συνδέονται με το δίκτυο αποχέτευσης και αναγνωρίζουν τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης υποδομής.

Στην εποχή του Καλλικράτη και της κοινής όσμωσης των όμορων Δήμων για την ανάπτυξη, οι σχέσεις καλής γειτονίας και συνεργασίας πρέπει να έχουν γερά θεμέλια που θα εδράζονται στη διασφάλιση των δικαιωμάτων και την υλοποίηση των υποχρεώσεων της κάθε πλευράς», καταλήγει η ΔΕΥΑΡΦ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου