ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο αντλιοστάσιο της Κάρλας

ξεκίνησαν-οι-εργασίες-στο-αντλιοστάσ-668302

Εχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες στο αντλιοστάσιο της λίμνης Κάρλας, όπως ενημερώθηκε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου από την ΕΥΔΕ Κάρλας, αναφορικά με το ζήτημα της μεγάλης μείωσης της στάθμης του νερού στον ταμιευτήρα.

Διαδοχική επικοινωνία τόσο με την ΕΥΔΕ Κάρλας, όσο και με υψηλόβαθμους παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών είχε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου για το ζήτημα της λίμνης Κάρλας και της ανησυχητικής μείωσης του όγκου του νερού, της στάθμης και της έκτασης του ταμιευτήρα.

Ο Δήμος έθεσε το ζήτημα στο Υπουργείο Υποδομών, τονίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν όσο το δυνατόν συντομότερα τα απαιτούμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Η Δήμαρχος κ. Λαΐτσου σημείωσε ότι: «τα τελευταία στοιχεία για το επίπεδο στάθμης και όγκου των υδατικών αποθεμάτων στη λίμνη Κάρλα, αλλά και για την έκτασή της, προκαλούν ιδιαίτερο προβληματισμό και χρήζουν άμεσης ενεργοποίησης των αρμοδίων φορέων. Η ανασύσταση της λίμνης Κάρλας αποτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή μας και την ευρύτερη Θεσσαλία, για το οποίο ξοδεύτηκαν εκατομμύρια ευρώ και μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου».

Το αντλιοστάσιο είχε υποστεί σημαντικές ζημιές και δυστυχώς είχαν περάσει αρκετοί μήνες, χωρίς να έχουν γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις. Το έργο γίνεται με την ευθύνη του Υπουργείου Υποδομών και έχει ένα προϋπολογισμό γύρω στα 900.000 ευρώ. Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει από την ΕΥΔΕ Κάρλας, το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Δεκέμβριο.

«Θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν συντομότερα, προκειμένου να λειτουργήσει το αντλιοστάσιο και να ξεκινήσει η ροή των υδάτων προς τον ταμιευτήρα. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι να υφίσταται η ΕΥΔΕ Κάρλας, η οποία φημολογείται ότι θα καταργηθεί, αφού δε γίνεται να συνεχιστούν οι εργασίες χωρίς επιβλέπουσα υπηρεσία. Ως Δήμος θα είμαστε σε συνεργασία τόσο με την ΕΥΔΕ Κάρλας, όσο και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Υπουργείο Υποδομών», σημείωσε η κ. Λαΐτσου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου