ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Νέα δεξαμενή για την ύδρευση στο Βελεστίνο

νέα-δεξαμενή-για-την-ύδρευση-στο-βελεσ-675853

Αναβαθμίζεται το επίπεδο υποδομών στην ύδρευση των κατοίκων του Βελεστίνου, καθώς ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή του αγωγού που θα συνδέει το δίκτυο ύδρευσης της περιοχής με τη νέα δεξαμενή η οποία εδώ και περίπου δέκα χρόνια παραμένει αναξιοποίητη. Μέσα από τη συγκεκριμένη δράση, η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να δημιουργήσει ακόμη πιο ασφαλείς συνθήκες στην υδροδότηση του πληθυσμού.

Στο σχεδιασμό της ΔΕΥΑ και του Δήμου Ρήγα Φεραίου εντάσσεται το θέμα των υποδομών στο ζήτημα της βελτίωσης της υδροδότησης στο Βελεστίνο και στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα.

Με ίδιους πόρους θα προχωρήσει από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και ανάδοχο εργολάβο, η κατασκευή αγωγού που θα συνδέσει το δίκτυο ύδρευσης με τη νέα δεξαμενή που βρίσκεται κοντά στην παλιά δεξαμενή άντλησης πόσιμου νερού, όπως ανέφερε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου: «εδώ και περίπου δέκα χρόνια κατασκευάστηκε η νέα δεξαμενή με σημαντικό προϋπολογισμό η οποία δυστυχώς είχε μείνει αναξιοποίητη, αφού δε συνδέθηκε με το δίκτυο ύδρευσης. Εμείς δε θέλουμε υποδομές για το κοινό συμφέρον να παραμένουν αναξιοποίητες. Σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ οργανώσαμε τις ενέργειες και τις διαδικασίες, προκειμένου να κατασκευαστεί ο αγωγός που θα συνδέει το δίκτυο ύδρευσης με τη νέα δεξαμενή».

Προβλήματα από τη νεροποντή

Αμεση ήταν η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να αποκατασταθούν οι βλάβες στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή Βελεστίνου και Αγ. Γεωργίου μετά το προχθεσινό δυνατό μπουρίνι που επικοινώνησε με το αρμόδιο τμήμα της ΔΕΗ, ζητώντας τη γρήγορη παρέμβαση για την αποκατάσταση των ζημιών. Συνεργείο της ΔΕΗ μετέβη χθες στο Βελεστίνο και επιχειρούσε για αρκετή ώρα στην επιδιόρθωση των προβλημάτων. Τελικά αργά το μεσημέρι αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στο Βελεστίνο, ενώ συνεχίζονταν οι προσπάθειες για τον Αγιο Γεώργιο.

Παράλληλα από τη Δημοτική Αρχή εξετάστηκαν και άλλοι τομείς για ενδεχόμενη πρόκληση ζημιών, όπως στην οδοποιία, τη γεωργία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου