ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Στον αέρα» η σύνδεση με Βιολογικό

στον-αέρα-η-σύνδεση-με-βιολογικό-677660

Στη διακοπή της παροχής λύματος από την περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου προς το Βιολογικό Καθαρισμό είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η ΔΕΥΑΜΒ εάν και εφόσον μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου ο Δήμος δεν απαντήσει επισήμως και εγγράφως ότι αποδέχεται το πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που είχε συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Η προγραμματική σύμβαση αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ την ερχόμενη Δευτέρα εάν και εκ μέρους της διαδημοτικής επιχείρησης εκφράζεται δυσαρέσκεια, καθώς ο Δήμος παρά τις διαρκείς εκκλήσεις δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί επίσημα στο όλο θέμα προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση και ενώ ήδη λύματα από την περιοχή διοχετεύονται στο Βιολογικό Καθαρισμό.

Η ΔΕΥΑΜΒ πριν από λίγες μέρες απέστειλε μία ακόμη επιστολή ζητώντας από το Δήμο να απαντήσει πλέον τι μέλλει γενέσθαι και αφού είχαν προηγηθεί και άλλες επιστολές αλλά και το προσχέδιο της προγραμματικής σύμβασης, στα οποία ποτέ δεν υπήρξαν σαφείς απαντήσεις για να κινηθούν οι πρέπουσες διαδικασίες και να επιλυθεί η εκκρεμότητα.

Σημειώνεται ότι το 2005 η ΔΕΥΑΜΒ αποδέχθηκε τη σύνδεση του αποχετευτικού δικτύου του Δήμου Φερών με το αποχετευτικό δίκτυο και κατ’ επέκταση τις Ε.Ε.Λ. Βόλου, ενώ το έργο της Επέκτασης των Ε.Ε.Λ. που κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση κατ’ αρχήν από το ΠΕΠ Θεσσαλίας και αργότερα από το ΕΠΠΕΡΑΑ είχε στόχο την τριτοβάθμια επεξεργασία του λύματος, αλλά και την αύξηση της δυναμικότητας από 135.000 σε 170.000 ισοδύναμους κατοίκους ώστε να αντιμετωπίσει την επέκταση της μείζονος περιοχής και την υποδοχή των λυμάτων εκτός των άλλων και του Δήμου Φερών.

Η τελευταία προθεσμία για τη ΔΕΥΑΜΒ προκειμένου να μη διακόψει την παροχή λύματος εκπνέει, σύμφωνα με το νέο έγγραφο που εστάλη στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ρήγα Φεραίου, τέλη Σεπτεμβρίου.

Πάντως σε προηγούμενες συναντήσεις που είχαν γίνει στη ΔΕΥΑΜΒ, η δήμαρχος Ρ. Φεραίου Ελ. Λαΐτσου είχε σημειώσει πως υπάρχει συνεργασία με τη ΔΕΥΑΜΒ και ότι στο πνεύμα συμπόρευσης και αλληλεγγύης των γειτονικών Δήμων θα αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα και μάλιστα σημείωνε ότι είναι θέμα χρόνου ο καθορισμός της τιμολογιακής πολιτικής και των χρεώσεων, καθώς ο Δήμος Ρήγα Φεραίου θα πρέπει να καταβάλει στη ΔΕΥΑΜΒ ένα ποσό ανάλογα βέβαια με την ποσότητα των λυμάτων που θα διοχετεύονται.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου