ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στο χορό των κινητοποιήσεων το 304 ΠΕΒ

στο-χορό-των-κινητοποιήσεων-το-304-πεβ-681329

Ο αρχηγός ΓΕΣ μπορεί χθες τελικά να μη διάβηκε την πύλη του στρατιωτικού εργοστασίου 304 ΠΕΒ στο Βελεστίνο, όμως οι εργαζόμενοι που απασχολούνται ως πολιτικό προσωπικό, περίπου 90 άτομα, χθες όπως είχαν προαναγγείλει, προχώρησαν σε δίωρη στάση εργασίας και κινητοποίηση έξω από το εργοστάσιο.

Με βασικό σύνθημα «Για την άμυνα της χώρας δεν αποφασίζει η τρόικα» οι υπάλληλοι του 304 ΠΕΒ διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο πρόγραμμα διαθεσιμοτήτων και κινητικότητας που περιλαμβάνει και προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ξεκαθάρισαν ότι θα σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στους συγκεκριμένους σχεδιασμούς το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το σωματείο των εργαζομένων στο 304 ΠΕΒ είναι αποφασισμένο να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις σε συνεργασία με το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ αλλά και την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εθνικής Άμυνας, αρχής γενομένης από την 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει για την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη από την ΑΔΕΔΥ σε όλο το Δημόσιο.

«Θα συμμετέχουμε δυναμικά διότι πιστεύουμε ότι θα πρέπει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να θέσει κόκκινη γραμμή στις απαιτήσεις της τρόικας και να μην επιτρέψει να οδηγηθεί στη διαθεσιμότητα κανείς συνάδελφος μας», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γ. Φωτόπουλος από το σωματείο των εργαζομένων, προαναγγέλλοντας και άλλες αγωνιστικές δράσεις εκ μέρους του σωματείου, ώστε το ΥΕΘΑ να «νιώσει επί της ουσίας την ανάσα των εργαζομένων».

Στο στρατιωτικό εργοστάσιο του 304 ΠΕΒ απασχολούνται στην παρούσα φάση 90 και πλέον εργαζόμενοι, από 250 που ήταν πριν από μία 3ετία και 750 που απασχολούνταν συνολικά πριν μία 10ετία και αποχώρησαν σταδιακά χωρίς φυσικά ποτέ να αντικατασταθούν.

Μέχρι στιγμής όσον αφορά τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αυτό που έχει γίνει γνωστό για τον τομέα της Άμυνας είναι ότι «προτεραιότητα» στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας έχουν αρχικά οι ΥΕ, ενώ δεν υπάρχει καμία σαφής απάντηση τι μέλλει γενέσθαι με το τεχνικό προσωπικό αλλά και με τους Δ.Ε, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αγωνία που υπάρχει μεταξύ των εργαζομένων.

Στο ψήφισμα που εκδόθηκε χθες από το σωματείο, ζητείται να μην εφαρμοστεί το καθεστώς διαθεσιμότητας σε κανένα δημόσιο υπάλληλο και ειδικά στους υπαλλήλους του ΥΕΘΑ, λόγω της ιδιαιτερότητας του υπουργείου και απαιτούν από την πολιτική ηγεσία να παρέμβει έστω την ύστατη ώρα καθοριστικά».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου