ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δωρεάν τρόφιμα μοιράστηκαν μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου

δωρεάν-τρόφιμα-μοιράστηκαν-μέσω-του-κ-682582

Στη δωρεάν διάθεση τροφίμων σε απόρους μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου προχώρησε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δημοτών οι οποίοι βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσχερή οικονομικά θέση λόγω της κρίσης.

Στους απόρους και ευρύτερα στις οικογένειες δόθηκαν τρόφιμα μακράς διαρκείας, αλλά και ρούχα. Συνολικά βοηθήθηκαν 70 περιπτώσεις απόρων από το Δήμο. Ο αριθμός τους το τελευταίο διάστημα παραμένει σταθερός. Μάλιστα μεταξύ των απόρων υπάρχουν και αρκετές οικογένειες που έχουν βρεθεί σε δραματική θέση εξαιτίας της ανεργίας και της κρίσης γενικότερα.

Στην έναρξη του Σεπτεμβρίου από το Δήμο Ρήγα Φεραίου έχει ξεκινήσει η προσπάθεια της ακόμη μεγαλύτερης στήριξης των απόρων μέσω της διανομής δωρεάν τροφίμων, αλλά πολύ σύντομα και φαρμάκων. Ακόμη τονίζεται η ανάγκη να απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενοι στο ΚΕΠ για να υποβάλλουν αίτηση για τη χορήγηση κάρτας με της οποίας θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στο Νοσοκομείο, αλλά και στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το ΕΣΥ με πόρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στεγάζεται στο Ριζόμυλο και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα, αλλά και ρούχα. Μέχρι στιγμής υπάρχει δυναμική ανταπόκριση όχι μόνο από τους δημότες, αλλά και από καταστήματα, ελεύθερους επαγγελματίες και άλλους ιδιώτες. Επίσης σε πολλές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το Δήμο, έχει επιλεγεί η κατάργηση του εισιτηρίου με αντίτιμο τη διάθεση τροφίμων μακράς διαρκείας.

Σημειώνεται πως ο Δήμος εντάσσεται για τρίτη φορά σε πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη διάθεση τροφίμων σε εκατοντάδες δημότες που πληρούν τους όρους που έχουν τεθεί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου