ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

3,5 εκατ. ευρώ για κατασκευή ΕΠΑΛ

35-εκατ-ευρώ-για-κατασκευή-επαλ-696876

Στην αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος του ΕΠΑΛ Βελεστίνου προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας η «Κατασκευή Σχολικού Κτιρίου ΕΠΑΛ Βελεστίνου», προϋπολογισμού 3.568.000 ευρώ, με δικαιούχο το Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Η ανακοίνωση έγινε στο Βελεστίνο παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καλτσογιάννη, της δημάρχου Ρήγα Φεραίου Ελένης Λαΐτσου, των περιφερειακών συμβούλων Πέτρου Κίτσιου και Γιώργου Μπατζιάκα, αυτοδιοικητικών και εκπροσώπων φορέων.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο αναβαθμίζει τη δημόσια παιδεία και ειδικότερα την τεχνική εκπαίδευση στην ευρύτερη περιοχή», ανέφερε ο κ. Αγοραστός και πρόσθεσε: «Η κατασκευή του ΕΠΑΛ ήταν ένα αίτημα, το οποίο εμφανίστηκε έντονα στο προσκήνιο εδώ και ενάμιση χρόνο από τους τοπικούς φορείς. Η ένταξη του στο ΕΣΠΑ έρχεται σε μια περίοδο όπου οι πόροι του προγράμματος αυτού τελειώνουν και χρειάστηκε να γίνει μια υπέρβαση για να μπορέσει να προχωρήσει. Η «ωριμότητα» του έργου ξεκίνησε απ’ το μηδέν καθώς δεν υπήρχαν έτοιμες μελέτες, αλλά ούτε και οι απαραίτητες εγκρίσεις για να προχωρήσει στη φάση της υλοποίησης. Σε συνεργασία με το Δήμο Ρήγα Φεραίου, ωριμάσαμε το έργο έτσι ώστε να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο σχολείο, με όλες εκείνες τις απαραίτητες υποδομές για να γίνεται αρτιότερα το έργο των δασκάλων και των μαθητών».

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι πλέον το βάρος πέφτει στις υπηρεσίες του Δήμου οι οποίες πρέπει να τρέξουν τις διαδικασίες, ώστε να γίνει το συντομότερο ο διαγωνισμός και να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου.

Από την πλευρά της η δήμαρχος Ε. Λαΐτσου τόνισε: «Θέλουμε να εκφράσουμε την ιδιαίτερη ικανοποίησή μας για την ένταξη του έργου της ανέγερσης του νέου διδακτηρίου για το ΕΠΑΛ στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για μια σπουδαία εξέλιξη που ενισχύει την επαγγελματική εκπαίδευση στην περιοχή μας και αναβαθμίζει το επίπεδο παροχής γνώσεων και δεξιοτήτων στους μαθητές, ιδιαίτερα σε μια εποχή, όπου οι νέοι στρέφονται στα τεχνικά επαγγέλματα λόγω της κρίσης. Η προώθηση του νέου διδακτηρίου αποτέλεσε απόρροια συνεχών προσπαθειών της παρούσας Δημοτικής Αρχής που ανέλαβε την εκπόνηση της μελέτης. Συγχρόνως θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό ο οποίος από την πρώτη στιγμή που του κατατέθηκε η πρόταση για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον για την υλοποίηση της προσπάθειας. Όλο αυτό το διάστημα προώθησε το ζήτημα αποδεικνύοντας πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας στέκεται αληθινός αρωγός στα θέματα των τοπικών κοινωνιών. Παράλληλα να συγχαρούμε τις υπηρεσίες του Δήμου μας που γρήγορα συνέβαλαν στην εκπόνηση των μελετών για την προώθηση του έργου. Τέλος, όλα αυτά δε θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την αρμονική συνεργασία με τη διεύθυνση και τους καθηγητές του σχολείου, αλλά και τους γονείς που από την αρχή έδειξαν υπομονή, αλλά και αποφασιστικότητα για την επίτευξη του στόχου».

Το έργο «Κατασκευή Σχολικού Κτιρίου ΕΠΑΛ Βελεστίνου» αφορά στην ανέγερση διώροφου διδακτηρίου ΕΠΑΛ, συνολικής δόμησης 2.072,63 τ.μ. σε οικόπεδο 10.000 τ.μ.

Η κατασκευή του θα δώσει λύση στο στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου, καθώς μέχρι σήμερα το σχολείο στεγάζεται σε πρόχειρες λυόμενες αίθουσες, μη ικανοποιώντας τις απαιτήσεις λειτουργίας του σχολείου, με 80 μαθητές στο τελευταίο έτος.

Παρόντες κατά την ανακοίνωση της ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ ήταν ακόμα αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ο διευθυντής του ΕΠΑΛ, ο γεν. διευθυντής της Περιφέρειας Κώστας Μέγας κ.α.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου