ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ανοίγουν πόρτες οι Παιδικοί Σταθμοί

ανοίγουν-πόρτες-οι-παιδικοί-σταθμοί-701504

Από αρχές Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσουν για τη νέα χρονιά οι Παιδικοί Σταθμοί στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, όπου φέτος αναμένεται να φοιτήσουν περισσότερα από 70 νήπια και προνήπια. Πάντως σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του προγράμματος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) στο οποίο έχει ενταχθεί ο Δήμος, δε θα πληρώσουν τροφεία για τους Παιδικούς Σταθμούς και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) 135 παιδιά. Παράλληλα έχουν υποβληθεί ενστάσεις και αναμένεται άλλες 35 περίπου οικογένειες να ενταχθούν στο πρόγραμμα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 170.

Σε οργανωτικές διαδικασίες για την απρόσκοπτη λειτουργία των δομών φροντίδας και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών βρίσκεται ο Δήμος Ρήγα Φεραίου με στόχο και φέτος να εξυπηρετηθούν πολλές οικογένειες.

Αυτή τη στιγμή οι Παιδικοί Σταθμοί είναι κλειστοί -όπως πάντα συμβαίνει τον Αύγουστο- αλλά θα επαναλειτουργήσουν αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι και τον ερχόμενο Ιούλιο.

Από τη Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζονται όλα τα θέματα που αφορούν τις υποδομές, αλλά και το προσωπικό των δομών, προκειμένου το επίπεδο παροχής υπηρεσιών στους φοιτούντες να είναι το καλύτερο δυνατό.

Στο μεταξύ το τελευταίο χρονικό διάστημα οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν και στο ζήτημα του προγράμματος της «Εναρμόνισης επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ που το διαχειρίζεται η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Αυτοδιοίκησης και που προσφέρει τη δυνατότητα σε μια οικογένεια να εγγράψει το παιδί της σε Παιδικό Σταθμό ή στο ΚΔΑΠ, χωρίς να καταβάλλει τροφεία. Παράλληλα ο Δήμος για το κάθε παιδί που εντάσσεται στο πρόγραμμα λαμβάνει επιδότηση μέσω της οποίας στηρίζεται η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού ή του ΚΔΑΠ.

Η ΕΕΤΑΑ ενέκρινε για φέτος 101 αιτήσεις οικογενειών που είχαν υποβληθεί για το ΚΔΑΠ Βελεστίνου καθώς και 34 αιτήσεις που είχαν κατατεθεί από οικογένειες για τους Παιδικούς Σταθμούς Βελεστίνου και Ριζόμυλου.

Οπως τόνισε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου: «όλες οι ενέργειές μας συντείνουν στο να παρέχονται στα παιδιά οι απαιτούμενες ευκαιρίες φροντίδας, ζεστασιάς και δημιουργικής έκφρασης μέσα από τις δομές των Παιδικών Σταθμών και του ΚΔΑΠ. Διαθέτουμε τους κατάλληλους χώρους, το εξειδικευμένο προσωπικό, το αναγκαίο εξοπλισμό και διαβεβαιώνουμε πως και στη νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει σε λίγες ημέρες θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε τα παιδιά στην πνευματική και συναισθηματική τους ανάπτυξη. Συγχρόνως και φέτος θα βοηθηθούν πολλές οικογένειες να μην πληρώσουν καθόλου τροφεία μέσω του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ, ενώ διατηρούμε το ποσό των τροφείων στα ίδια με τα προηγούμενα χρόνια».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου