Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ ο μελαψός με το καρό πουκάμισο

Τελευταία ενημέρωση: 2013-08-25, 20:09:08
Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ ο μελαψός με το καρό πουκάμισο

Στο Βελεστίνο αλλά και στα... Μέθανα  

Ο μελαψός νεαρός με το καρό πουκάμισο που εικονίζεται στο βίντεο της ληστείας στο Βελεστίνο, το οποίο δημοσιοποίησε την Πέμπτη η ΕΛ.ΑΣ, αναγνωρίσθηκε από αυτόπτες μάρτυρες ότι είναι το ίδιο πρόσωπο με αυτόν που πρωταγωνίστησε στην ληστεία στην Εθνική Τράπεζα Μεθάνων, τον περασμένο Ιούλιο. Είναι το ίδιο πρόσωπο το οποίο εμφανιζόταν, τις προηγούμενες ημέρες της ληστείας, ως πελάτης της τράπεζας στα Μέθανα και προχωρούσε σε συναλλαγές με καταθέσεις χρημάτων προς τουριστική επιχείρηση.

 

Επιπλέον έχει διαπιστωθεί ότι τουλάχιστον άλλοι δύο από τη ληστεία του Βελεστίνου έχουν τους ίδιους σωματότυπους με τους ληστές στα Μέθανα, ενώ ένας από αυτούς κρατούσε ίδιου ακριβώς τύπου και χρώματος σακίδιο. Παράλληλα τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ έχουν εντυπωσιάσει και άλλα δεδομένα από τη δράση των ληστών στα Μέθανα, οι οποίοι επισκέπτονταν καθημερινά την περιοχή, εμφανίζονταν σαν τουρίστες και κάθονταν τάχα αμέριμνοι σε καφετέρια της πόλης…

 

Σύμφωνα με «Το Βήμα», από την ανάλυση του βίντεο της ληστείας στην Εθνική Τράπεζα Βελεστίνου η οποία σημειώθηκε στις 14 Αυγούστου, διαπιστώνεται πλέον ότι υπάρχουν εντυπωσιακές ομοιότητες με τη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα Μεθάνων η οποία σημειώθηκε στις 1.30 περίπου το μεσημέρι της 25ης Ιουλίου 2013.

 

Τα νέα στοιχεία που εξετάζουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ  είναι πολλά: Αρχικά εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στον νεαρό άνδρα, ηλικίας περίπου 35ετών, που φορά καρό πουκάμισο στο Βελεστίνο, μαύρη περούκα και προφανώς αλεξίσφαιρο γιλέκο. Όπως εικονίζεται στο βίντεο ο 35χρονος που εμφανίζεται μελαψός και δε φοράει γάντια, λίγο πριν βγει από την τράπεζα πλησιάζει έναν από τους καθισμένους πελάτες -πρόκειται για ιδιοκτήτη πρατηρίου στην περιοχή- στον οποίο είπε (σύμφωνα με την μαρτυρία του ιδίου) «να πεις σε όλους ότι οι ληστές του Βελεστίνου ήταν παλικάρια, δεν πείραξαν τα λεφτά μας και κλέβουν μόνο το κράτος». 

Στα Μέθανα ο ίδιος άνθρωπος φέρεται να φορούσε ξανθιά περούκα και εμφανίσθηκε λίγες ημέρες πριν από τη ληστεία προκειμένου να καταθέσει χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό ξενοδοχείου στο οποίο υποτίθεται ότι θα πήγαινε διακοπές.

 

Από τα Μέθανα στη Μαγνησία 

Εκείνο ωστόσο που εξετάζουν ενδελεχώς οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είναι και οι κινήσεις των δραστών στα Μέθανα, οι οποίοι όπως λένε κάτοικοι της περιοχής: «έρχονταν για μια εβδομάδα στην πόλη μας σαν κανονικοί τουρίστες, εμφανίζονταν από τη μεριά του μώλου και έκαναν βόλτες στην περιοχή. Οι νεαροί κάθονταν σε καφετέρια της περιοχής και έμοιαζαν να απολαμβάνουν την καλοκαιρινή ανεμελιά…». Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν εντυπωσιαστεί από τις συγκεκριμένες αναφορές και έχουν εξετάσει αν σε γειτονικό μέρος υπήρχε κατάλυμα των δραστών, οι οποίοι μετά πιθανόν κινήθηκαν προς την περιοχή της Μαγνησίας…

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
1
=