ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αρχίζει στις 8 Σεπτεμβρίου το παζάρι στο Βελεστίνο

αρχίζει-στις-8-σεπτεμβρίου-το-παζάρι-στ-707323

Στις 8 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το παζάρι του Βελεστίνου, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και τις 12 του ίδιου μήνα. Πρόκειται για ένα γεγονός – θεσμό για την περιοχή που παραμένει «ζωντανό» εδώ και πολλές δεκαετίες.

Λίγες ημέρες πριν το παζάρι θα ξεκινήσει το ζωοπάζαρο, το οποίο εδώ και τρία χρόνια έχει αναβιώσει, προσελκύοντας ξανά το ενδιαφέρον των δημοτών και των φιλόζωων.

Το παζάρι θα πραγματοποιηθεί σε ένα τμήμα του πεζόδρομου και προς την πλευρά του Σταδίου. Δεκάδες θα είναι και φέτος οι μικροπωλητές που θα στήσουν τους πάγκους τους με τα είδη ένδυσης, υπόδησης, οικιακών σκευών, αξεσουάρ και άλλων, ενώ ιδιαίτερη παρουσία θα έχουν οι γαστρονομικές επιλογές σε μια περιοχή άλλωστε που φημίζεται για το καλό φαγητό. Παράλληλα στο σχεδιασμό είναι να υπάρξει και λούνα – παρκ, ώστε να ψυχαγωγούνται τα παιδιά.

Από τη Δημοτική Αρχή είναι σε εξέλιξη όλες οι οργανωτικές διαδικασίες για το παζάρι και υπάρχει επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι και φέτος να πραγματοποιηθεί μια εμποροπανήγυρη που θα προσελκύσει πλήθος επισκεπτών από το Δήμο Ρήγα Φεραίου και τους γειτονικούς Δήμους, αποτελώντας ουσιαστικά ένα από τα τελευταία παζάρια του καλοκαιριού και λίγο πριν την έναρξη των σχολείων.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου σημείωσε πως: «και φέτος διοργανώνουμε, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, το παζάρι στο Βελεστίνο που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Το παζάρι θα ξεκινήσει στις 8 Σεπτεμβρίου και θα λήξει στις 12 Σεπτεμβρίου. Βέβαια κάποιες εκδηλώσεις θα έχουν ξεκινήσει και νωρίτερα. Με την εμποροπανήγυρη κλείνει ουσιαστικά και ο κύκλος των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων. Ως Δήμος δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην επιτυχία του παζαριού, καθώς θέλουμε να ψυχαγωγηθεί ο κόσμος και να περάσει όμορφες στιγμές, ενώ είναι σημαντικό να δεχθούμε και πολλούς επισκέπτες για την ενθάρρυνση της τοπικής οικονομίας. Παράλληλα θα πραγματοποιήσουμε και φέτος ζωοπάζαρο που ως θεσμός αναβίωσε τα τελευταία τρία χρόνια. Το Βελεστίνο για έξι και πλέον ημέρες θα είναι τόπος έλευσης δημοτών και επισκεπτών για να γιορτάσουν και να διασκεδάσουν. Μάλιστα τα τελευταία τρία χρόνια το παζάρι του Βελεστίνου έχει αποκτήσει μια νέα δυναμική και αυτό είναι πολύ θετικό για την τοπική κοινωνία και οικονομία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου