ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ενίσχυση αστυνομικής δύναμης ζητά ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

ενίσχυση-αστυνομικής-δύναμης-ζητά-ο-δ-710745

Μετά τη ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής

Την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην περιοχή ζητά ο Δήμος Ρήγα Φεραίου μετά και τη ληστεία που σημειώθηκε στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, με αποτέλεσμα την αναστάτωση της τοπικής κοινωνίας.

Στο Βελεστίνο λειτουργεί αστυνομικό Τμήμα με μικρό αριθμό αστυνομικών. Όπως τονίζεται από τη Δημοτική Αρχή, με τη δημιουργία του Καλλικρατικού Δήμου και τη διεύρυνση των διοικητικών του ορίων είναι πολύ δύσκολη η κάλυψη των αναγκών. Οι αστυνομικοί θα πρέπει να περιπολούν σε μια πολύ γεωγραφικά περιφέρεια που ξεκινάει από το Ελευθεροχώρι και καταλήγει στο Κεραμίδι, ενώ ο πληθυσμός αγγίζει τους 15.000 κατοίκους.

Η μείωση του προσωπικού της Αστυνομίας συμπίπτει με την αύξηση της εγκληματικότητας λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως καταγράφεται πανελλαδικά.

Τελευταίο περιστατικό που αναστάτωσε ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία, ήταν η ληστεία παραμονή του Δεκαπενταύγουστου στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Βελεστίνο. Η ληστεία αποτελεί το κύριο θέμα συζήτησης στην περιοχή τα τελευταία εικοσιτετράωρα και οι κάτοικοι εκτιμούν ότι ευτυχώς δεν υπήρξαν χειρότερες διαστάσεις για τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου επανειλημμένα έχει ζητήσει από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, αλλά και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την ενίσχυση του τοπικού αστυνομικού σταθμού με επιπλέον προσωπικό, ώστε να υπάρξει ο επαρκής αριθμός αστυνομικών σε κάθε βάρδια.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου σημείωσε πως: «η τοπική κοινωνία παραμένει σε αναστάτωση μετά το συμβάν με τη ληστεία στο Βελεστίνο. Ο κόσμος ανησύχησε, καθώς όλα έγιναν νωρίς το μεσημέρι, όταν οι δημότες βρισκόταν στην αγορά, στα καταστήματα, στις δουλειές του. Τέτοιο περιστατικό δεν έχει συμβεί εδώ και χρόνια και όλοι μας αιφνιδιαστήκαμε δυσάρεστα. Προσωπικά επικοινώνησα τόσο με το Διευθυντή Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, όσο και με το προσωπικό και τους πολίτες που βρίσκονταν μέσα στην τράπεζα και έζησαν όλο το περιστατικό».

Η ίδια πρόσθεσε πως το περιστατικό αυτό ήρθε να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη θέση μας ότι χρειαζόμαστε μεγαλύτερη αστυνομική ενίσχυση σε προσωπικό. Οι αστυνομικοί του τοπικού αστυνομικού τμήματος θα πρέπει να ενισχυθούν προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στο εύρος των υποχρεώσεων για τη τήρηση της δημόσιας τάξης. Γιατί εκτός από τα περιστατικά εγκληματικότητας, υπάρχει η επίβλεψη της ΠΑΘΕ από τροχαία ατυχήματα και άλλα συμβάντα. Έχουμε αποστείλει ουκ ολίγες επιστολές και το έχουμε επισημάνει στις συναντήσεις μας με τους αρμοδίους ότι η περιοχή μας χρειάζεται μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη. Μόνο έτσι θα υπάρχει πιο έντονο αίσθημα ασφάλειας στους δημότες».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου