ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αντικατάσταση και επέκταση δημοτικού φωτισμού

αντικατάσταση-και-επέκταση-δημοτικο-716849

Στην αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού προχωρεί ήδη ο Δήμος Ρήγα Φεραίου με στόχο την αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών και της δημιουργίας καλύτερων συνθηκών διαμονής τις νυχτερινές ώρες. Οι παρεμβάσεις αφορούν πολλά δημοτικά διαμερίσματα, ενώ υπάρχει συνεργασία και με τους προέδρους των τοπικών Κοινοτήτων που υποδεικνύουν σημεία, όπου θα πρέπει να εγκατασταθεί ο φωτισμός.

Η οικιστική επέκταση των δημοτικών διαμερισμάτων είναι μία από τις αιτίες που δημιουργούνται ανάγκες για την επέκταση του φωτισμού, εκτός δηλαδή από αυτή της φθοράς. Από τη Δημοτική Αρχή έχει ξεκινήσει προσπάθεια για την επέκταση του δικτύου, ενώ υπάρχει συνεργασία και με τη ΔΕΗ.

Μάλιστα στην όλη παρέμβαση συνδράμουν και οι Τοπικές Κοινότητες που ενημερώνουν την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για τις ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν. Το θέμα του δημοτικού φωτισμού το έχει αναλάβει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Νικολάου ο οποίος βρίσκεται και σε επαφές με τις Τοπικές Κοινότητες.

Σε καθημερινό επίπεδο προκύπτουν ανάγκες με το δημοτικό φωτισμό και η Δημοτική Αρχή προχωρεί στην αντικατάσταση των χαλασμένων λαμπτήρων και στην τοποθέτηση καινούριων. Αυτή είναι η μία πλευρά της δραστηριοποίησης. Παράλληλα λόγω της οικιστικής επέκτασης προκύπτουν ανάγκες για να τοποθετηθούν νέοι στύλοι της ΔΕΗ. Και σε αυτό το επίπεδο ο Δήμος συνεργάζεται με τη ΔΕΗ.

Από το Δήμο Ρήγα Φεραίου τονίζεται πως: «εδώ και ημέρες έχει ξεκινήσει μια νέα παρέμβαση στο μείζον ζήτημα του δημοτικού φωτισμού στην περιοχή. Μετά από ελέγχους και εξέταση των αιτημάτων έχει αρχίσει η αντικατάσταση χαλασμένων λαμπτήρων που φθάρηκαν από τη συστηματική χρήση και η τοποθέτηση νέων που συνδυάζουν το φθηνό κόστος και την ωφέλεια στο περιβάλλον. Στόχος των ενεργειών της αρμόδιας υπηρεσίας είναι κάθε περιοχή να φωτίζεται τις νυχτερινές ώρες, ώστε να αυξάνεται έτσι και το αίσθημα της ασφάλειας, αλλά και να εξυπηρετούνται και οι κάτοικοι. Σε αυτή την προσπάθεια έχουμε τη συνεργασία των τοπικών κοινοτήτων που μας ενημερώνουν διαρκώς για τα σημεία που πρέπει να παρέμβουμε. Η τοποθέτηση νέων λαμπτήρων και φωτιστικών σωμάτων θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα. Εξάλλου ο δημοτικός φωτισμός είναι ένας από τους τομείς της καθημερινότητας που παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός ικανοποιητικού επιπέδου διαβίωσης. Επίσης, επιχειρείται η τοποθέτηση φωτισμού και εκτός των διοικητικών ορίων των δημοτικών διαμερισμάτων».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου