ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Θεμελιώθηκε το Περιφερειακό Ιατρείο Καναλίων

θεμελιώθηκε-το-περιφερειακό-ιατρείο-720144

Πρόκειται για προϋπολογισμού 413.000 €

Με μια σεμνή τελετή και παρουσία της υφυπουργού Υγείας κ. Ζέττας Μακρή, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, της δημάρχου Ρήγα Φερραίου κ. Ελένης Λαΐτσου, του αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Καλτσογιάννη, φορέων και πλήθος κόσμου, θεμελιώθηκε το Περιφερειακό Ιατρείο Καναλίων. Συγκεκριμένα πρόκειται για το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο: «Δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου Καναλιών», προϋπολογισμού 413.000 €, (με ΦΠΑ).

Οπως σημείωσε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Με το έργο αυτό μπαίνει τέλος στις ακατάλληλες συνθήκες λειτουργίας του υπάρχοντος Περιφερειακού Ιατρείου και βελτιώνεται σημαντικά η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κατοίκους της περιοχής. Σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα, θεωρούμε ότι τώρα είναι απαραίτητη όσο ποτέ η παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας και πρόνοιας. Επιθυμούμε το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, ορθή διαγνωστική και θεραπευτική ιατρική περίθαλψη προς τους πολίτες».

Τόσο η υφυπουργός κα Μακρή όσο και η δήμαρχος κα Λαΐτσιου που απεύθυναν χαιρετισμό, τόνισαν τη σημαντικότητα του έργου για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που σε μια δύσκολη περίοδο πραγματοποιούνται έργα ουσίας στην περιοχή.

Η συνολική επιφάνεια του νέου κτιρίου ανέρχεται σε 190 τ.μ. το οποίο πρόκειται να είναι σύγχρονο και λειτουργικό και με όλες τις απαραίτητες υποδομές (θέρμανση, κλιματισμό, κ.λπ.). Θα αποτελείται από τρία επίπεδα και περιλαμβάνει υπόγειο βοηθητικό χώρο, χώρους αναμονής, εξεταστήριο και χώρο προσωρινής διαμονής του ιατρού.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αφορά στην κατασκευή του Περιφερειακού Ιατρείου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καναλίων του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Φορέας υλοποίησης είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων, με κύριο του έργου την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ανάδοχος του έργου είναι η Κ/Ξ Καραΐσκος Π. – Σβερώνης Αντ.

Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων ήταν ακόμη οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Κίτσιος, Μπατζιάκας, Κολινδρύνη, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ρήγα Φερραίου, πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων της περιοχής και πολλοί πολίτες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου