ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Παραίτηση και καταγγελίες

παραίτηση-και-καταγγελίες-723403

Σοβαρές καταγγελίες κατά του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Στεφανοβικείου Ι. Παπαϊωάννου, ο οποίος προχθές ανακοίνωσε στο δημοτικό συμβούλιο την παραίτησή του, εξαπέλυσε η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαϊτσου στη συνεδρίαση.

Η κ. Λαϊτσου κατήγγειλε ότι ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Στεφανοβικείου για πέντε περίπου χρόνια, από το 2008 και μετά, κατανάλωνε νερό στην επιχείρηση (βενζινάδικο-πλυντήριο οχημάτων) που διατηρεί, χωρίς να διαθέτει υδρομετρητή, με συνέπεια να μην πληρώνει το σχετικό αντίτιμο της κατανάλωσης και ο Δήμος να ζημιώνεται οικονομικά.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως σημειώνει η κ. Λαϊτσου, αποκαλύφθηκε το ζήτημα, και προχθές προφορικά μέσα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι δεν διέθετε υδρομετρητή και δεν πλήρωνε για το νερό που κατανάλωνε όλα αυτά τα χρόνια.

«Η παραίτησή του ήταν φυσικό επακόλουθο αυτής της παραδοχής», υπογραμμίζει η κ. Λαϊτσου σε γραπτή δήλωσή της. «Δεν είναι δυνατόν κάποιοι που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, έχοντας εκλεγεί από το λαό, και μάλιστα που εμφανίζονται συχνά ως δημόσιοι κατήγοροι, να μην έχουν την ευσυνειδησία να τοποθετήσουν υδρομετρητές στις επιχειρήσεις τους για να τακτοποιούν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο Δήμο, όταν οι απλοί δημότες χρεώνονται κανονικά σύμφωνα με την κατανάλωση που έχουν. Μας προκαλεί λύπη, αλλά και οργή, γιατί αυτοί που αναλαμβάνουν τέτοιους θεσμικούς ρόλους, θα πρέπει πρώτοι απ’ όλους να δίνουν το σωστό παράδειγμα».

Απάντηση Ι. Παπαϊωάννου

Ο παραιτηθείς πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Στεφανοβικείου Ι. Παπαϊωάννου, ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, επιβεβαίωσε ότι πράγματι στο πλυντήριο αυτοκινήτων που διατηρεί με ενοίκιο δεν υπήρχε υδρομετρητής. Ωστόσο, υποστήριξε ότι για αυτό το θέμα δεν ευθύνεται ο ίδιος. «Στα όσα ισχυρίζεται η δήμαρχος δεν ευθύνομαι πουθενά εγώ προσωπικά ως πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας. Έχω κάνει αίτηση από το 2007 στο Δήμο Κάρλας για να τοποθετηθεί υδρομετρητής στο πλυντήριο που νοίκιασα, όμως μέχρι τώρα δεν έγινε τίποτα. Το 2011 η ΔΕΥΑΡΦ έκανε καταμέτρηση και κατέγραψε ότι δεν υπάρχει υδρομετρητής και μόλις το 2013 τοποθετήθηκε .

Όσον αφορά για την παραίτησή μου, θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι, ότι κατατέθηκε στο Δ.Σ στις αρχές Απριλίου και όχι φυσικά για αυτό το θέμα. Είχα γνωστοποιήσει την απόφασή μου να παραιτηθώ στην λαϊκή συνέλευση που έγινε τότε στο Στεφανοβίκειο και είχα χαρακτηριστικά επισημάνει ότι εάν επιβληθούν τέλη ύδρευσης στο χωριό ενώ το νερό δεν είναι πόσιμο, εγώ θα παραιτηθώ, όπως και τελικά έκανα…».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου