ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

πολιτιστικές-εκδηλώσεις-στο-δήμο-ρήγ-725106

Ξεκινούν από τέλη Ιουνίου οι πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Ήδη αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός του προγράμματος. Στο μεταξύ με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Κεραμιδίου συναντήθηκε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου, όπου συζητήθηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων για την καλύτερη αξιοποίηση του Παρθεναγωγείου.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαμόρφωση του προγράμματος των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το φετινό καλοκαίρι στο Δήμο Ρήγα Φεραίου. Μουσική, χορός, τραγούδι και διάφορα άλλα πολιτιστικά γεγονότα θα πλαισιώσουν τις όμορφες εκδηλώσεις που διοργανώνονται φέτος από το Δήμο και αναμένεται να προσελκύσουν για ακόμη μια χρονιά πλήθος κόσμου.

Οι εκδηλώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τέλη Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου με την πραγματοποίηση της εμποροπανήγυρης στο Βελεστίνο. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να διεξαχθεί τουλάχιστον μία πολιτιστική εκδήλωση σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα και αυτό θα γίνει πραγματικότητα. Κάποιες φορές μάλιστα οι εκδηλώσεις συνδυάζονται και με κάποια θρησκευτική γιορτή. Ο Δήμος βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με τους κατά τόπους πολιτιστικούς συλλόγους για την καλύτερη οργάνωση των εκδηλώσεων.

Η Δήμαρχος κ. Λαΐτσου υπογράμμισε πως «παρά την οικονομική κρίση ο Δήμος φρόντισε και εξασφάλισε τους απαιτούμενους πόρους για την καλύτερη οργάνωση των εκδηλώσεων έχοντας την κατάλληλη συνεργασία με τους κατά τόπους πολιτιστικούς συλλόγους. Για εμάς αποτελεί σημαντική συμβολή στην ενίσχυση των πολιτιστικών και κοινωνικών δεσμών, η πραγματοποίηση αυτών των εκδηλώσεων μέσα από τις οποίες οι δημότες χαλαρώνουν και διασκεδάζουν, ενώ αποτελούν «μαγνήτη» και για πολλούς επισκέπτες. Παράλληλα θέλουμε μέσα από τις εκδηλώσεις να περάσει και το μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης μέσω της ενίσχυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου από το οποίο βοηθιούνται συστηματικά 100 και πλέον άπορες οικογένειες».

Συνάντηση με το Σύλλογο Κεραμιδιωτών

Συνάντηση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κεραμιδιωτών είχε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου, όπου συζητήθηκαν θέματα για την αξιοποίηση πολιτιστικών υποδομών, αλλά και διοργάνωσης σχετικών εκδηλώσεων.

Στη συνάντηση κυριάρχησε το θέμα του κτιρίου του πρώην Παρθεναγωγείου το οποίο μετά από αρκετές δεκαετίες μη χρησιμοποίησής του αξιοποιείται ξανά για πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς σκοπούς αλλά και άλλα θέματα λειτουργίας της περιοχής. Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο δρομολογεί συνεργασίες για την περιοχή, ενώ στα συν καταγράφονται και οι πανέμορφες αιγαιοπελαγίτικες παραλίες δίνοντας ένα νέο τουριστικό αέρα.

Σημειώνεται πως ήδη στο Καμάρι έχει τοποθετηθεί ναυαγοσώστης για την καλύτερη προστασία των λουομένων, μετά από σύμβαση που προχώρησε ο δήμος με εταιρεία του κλάδου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου