ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σεμινάρια ασφάλειας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

σεμινάρια-ασφάλειας-στο-δήμο-ρήγα-φερ-725422

Ξεκίνησαν χθες στο Δήμο Ρήγα Φεραίου τα σεμινάρια για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών εργασίας και την ενίσχυση της παραγωγικότητας, της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας.

Τα σεμινάρια διεξάγονται από τον τεχνικό ασφαλείας του Δήμου κ. Θεόδωρο Κουτσούκο και αποτελούν τμήμα της νομοθεσίας για την εκπαίδευση των εργαζομένων.

Η έναρξη των σεμιναριακών κύκλων επιμόρφωσης των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Βελεστίνο παρουσία αρκετών εργαζομένων.

Μία φορά το μήνα θα πραγματοποιείται και ένα σεμινάριο για μία ώρα που θα περιλαμβάνει ομιλία και προβολή βίντεο πάντοτε σε διαφορετική θεματική ενότητα.

Ο κ. Κουτσούκος τόνισε πως λέγεται συχνά ότι: «η πρόληψη είναι προτιμότερη από τη θεραπεία». Η προστασία της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων, η πρόληψη των επαγγελματικών κινδύνων και γενικά η βελτίωση των συνθηκών εργασίας στους εργασιακούς χώρους αποτελούν το ύψιστο δικαίωμα και το απαραίτητο στοιχείο µιας κοινωνικά δίκαιης πολιτείας.

Η εξασφάλιση της φυσικής κατάστασης και της ψυχικής ευεξίας είναι υποχρέωση του εργοδότη, αλλά και δικαίωµα του κάθε εργαζόμενου.

Η υγεία και η ασφάλεια στην εργασία είναι επωφελείς για τις επιχειρήσεις, τους εργαζομένους και την κοινωνία στο σύνολό της, γεγονός το οποίο, όμως, συχνά παραβλέπεται υπό την πίεση χρονικών προθεσμιών ή παραγωγικών στόχων.

Στις περιπτώσεις αυτές, αντί να αντιμετωπίζουμε την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία ως «γραφειοκρατικές αγγαρείες», είναι πιο σημαντικό από ποτέ να έχουμε επίγνωση των κινδύνων στους χώρους εργασίας.

Για τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας και υγείας στους χώρους εργασίας απαιτείται η στενή συνεργασία της διοίκησης και των εργαζομένων, για την από κοινού εξεύρεση λύσεων σε κοινά προβλήματα».

Από την πλευρά της η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου υπογράμμισε πως: «προσπαθούμε να δημιουργήσουμε το κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον μέσα από το οποίο θα πετύχουμε ακόμη μεγαλύτερη παραγωγικότητα και ποιότητα στις υπηρεσίες που προσφέρουμε προς τους δημότες. Η υγεία και η ασφάλεια αποτελούν στοιχεία της ποιότητας της εργασίας, συνιστούν έναν από τους σπουδαιότερους τομείς της κοινωνικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παρουσιάζουν σημαντική οικονομική διάσταση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου