ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Υδρομάστευση από τα πηγαία νερά της Κερασιάς

υδρομάστευση-από-τα-πηγαία-νερά-της-κε-726163

Η ΔΕΥΑ του Δήμου Ρήγα Φεραίου, με κλιμάκιο μηχανικών και τεχνικών, ξεκινά τη διερεύνηση αξιοποίησης των πηγαίων νερών στην περιοχή της Κερασιάς μέσω της διαδικασίας της υδρομάστευσης. Η περιοχή υδροδοτείται μέχρι στιγμής με νερό από γεώτρηση το οποίο είναι καλής ποιότητας.

Από το Δήμο εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή η προοπτική να αξιοποιηθούν τα πηγαία νερά της περιοχής και σε αυτό το πλαίσιο προχωρεί και η εκπόνηση σχετικής μελέτης.

Μάλιστα από τη ΔΕΥΑΡΦ αποστέλλεται στην περιοχή κλιμάκιο από μηχανικούς και τεχνικούς για τη διερεύνηση της κατάστασης και των δυνατοτήτων που μπορούν να προκύψουν. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι σε καμία άλλη περιοχή του Δήμου δεν υπάρχει υδροδότηση μέσω υδρομάστευσης των πηγών και σε αυτό συμβάλλει το γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής.

Για το θέμα των πηγαίων νερών η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε επαφή με τους κατοίκους της Κερασιάς.

Από τη Δημοτική Αρχή επισημαίνεται πως «το θέμα της αξιοποίησης των πηγαίων νερών απασχολεί την τοπική κοινωνία της Κερασιάς εδώ και τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια. Γνωρίζουμε τη σημαντική συμβολή του πηγαίου νερού και γι’ αυτό ενεργούμε για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων που μπορεί να δημιουργηθούν από μια τέτοια διαδικασία. Έτσι σε αυτή τη φάση προχωρούμε στην αποτύπωση της κατάστασης στην Κερασιά με τη βοήθεια ειδικών, μηχανικών και τεχνικών. Παράλληλα κρίνεται απαραίτητη και η εκπόνηση μιας μελέτης, ώστε να υπάρχει ένας εκ των προτέρων σχεδιασμός των ενεργειών για την υδρομάστευση των πηγαίων νερών. Ο προϋπολογισμός της όλης παρέμβασης θα διερευνηθεί στη συνέχεια, όπως και η αναζήτηση των πόρων. Πάντως εμείς μετά από αρκετά χρόνια κάνουμε μια πρώτη οργανωμένη παρέμβαση σε αυτό το θέμα που μπορεί να ανανεώσει τον υδροφόρο ορίζοντα μιας ολόκληρης περιοχής και να δημιουργήσει νέες συνθήκες προστασίας του περιβάλλοντος».

Στο μεταξύ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες αγροτικής οδοποιίας στην περιοχή για την καλύτερη διευκόλυνση των αγροτών για να μεταβούν στις καλλιέργειές τους και τις εγκαταστάσεις.

Σημειώνεται πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στην αγροτική οδοποιία άλλων περιοχών των δημοτικών ενοτήτων Φερών και Κάρλας. Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή οι εργασίες προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς και αντιμετωπίζονται προβλήματα στην πρόσβαση των αγροτών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου