ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Θερινός κινηματογράφος ανοίγει αυλαία στο Βελεστίνο

θερινός-κινηματογράφος-ανοίγει-αυλα-726313

Στην ίδρυση Κινηματογραφικής Λέσχης για το φετινό καλοκαίρι προχωρά ο Δήμος Ρήγα Φεραίου στο πλαίσιο της καλύτερης και ποιοτικότερης ψυχαγωγίας των νέων, αλλά και των ενηλίκων και της αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου τους.

Ο θερινός κινηματογράφος θα λειτουργεί στον αύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου, ενώ η διαμόρφωση των υποδομών θα γίνει με πόρους του δήμου. Το εγχείρημα έχει αγκαλιαστεί από τους νέους της περιοχής. Μάλιστα επιτροπή αποτελούμενη από νέους έχει αναλάβει την οργάνωση της όλης προσπάθειας, όπως δηλαδή η επιλογή των ταινιών.

Εδώ και δύο χρόνια, στο Βελεστίνο, λειτουργεί το χειμώνα στον εσωτερικό χώρο του Πνευματικού Κέντρου, Κινηματογραφική Λέσχη με πρωτοβουλία του Δήμου. Η προσπάθεια έχει βρει την ανταπόκριση των δημοτών οι οποίοι σχεδόν κάθε Κυριακή έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια ταινία και να ψυχαγωγηθούν. Μάλιστα φέτος ιδιαίτερη ήταν και η παρουσία των εφήβων που συνέβαλαν με δικές τους πρωτοβουλίες στην ενίσχυση της Κινηματογραφικής Λέσχης. Παράλληλα την Κινηματογραφική Λέσχη προτίμησαν και πολλοί γονείς με μικρά παιδιά, καθώς υπήρχε νωρίς το απόγευμα ειδική προβολή με παιδικές ταινίες. Πλέον το εγχείρημα του Δήμου Ρήγα Φεραίου επεκτείνεται και στη θερινή σεζόν, όπου οι έφηβοι λόγω της παύσης λειτουργίας των σχολείων έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο.

Η ιδέα για την επέκταση λειτουργίας της Κινηματογραφικής Λέσχης και το καλοκαίρι καλλιεργήθηκε εδώ μερικές ημέρες, ενώ υπήρξε και η θερμή υποστήριξη από νέους της περιοχής. Τελικά η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με νέους αποφάσισε να προχωρήσει στη λειτουργία Κινηματογραφικής Λέσχης από τα τέλη του μήνα.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου υπογράμμισε πως «στοχεύουμε να ξεκινήσουμε τη λειτουργία της Λέσχης στα τέλη του μηνός και εφόσον βέβαια έχουν γίνει οι απαιτούμενες παρεμβάσεις στον αύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου με τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών. Σε κάθε περίπτωση εμείς επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες συνθήκες για την ποιοτικότερη ψυχαγωγία και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών, των εφήβων και των νέων του τόπου μας. Συγχρόνως ωφελούμενοι θα είναι και πολλοί ενήλικες που μπορούν να επιλέξουν ένα διαφορετικό είδος διασκέδασης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου