ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στο αγρόκτημα Βελεστίνου γιόρτασαν την Ημέρα Περιβάλλοντος

στο-αγρόκτημα-βελεστίνου-γιόρτασαν-τ-727103

Το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος και της διαμόρφωσης στους μαθητές, τους μελλοντικούς πολίτες, μιας ισχυρής οικολογικής συνείδησης τονίστηκε μεταξύ άλλων στην πετυχημένη εκδήλωση που διοργανώθηκε με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος χθες στο Αγρόκτημα της Γεωπονικής Σχολής στο Βελεστίνο με τη συμμετοχή του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Δήμου Ρήγα Φεραίου, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ηταν η πρώτη φορά που άνοιξαν οι πύλες του Αγροκτήματος στην τοπική κοινωνία και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους των εγκαταστάσεων, να γνωρίσουν από κοντά τις ερευνητικές καινοτομίες που είναι σε εξέλιξη, αλλά και τους τρόπους που φυτεύονται και εξελίσσονται τα διάφορα προϊόντα. Παράλληλα στους μαθητές διανεμήθηκαν φυτά και σπόροι για να μυηθούν και αυτοί στο πνεύμα των πλούσιων αγαθών της φύσης.

Η συμμετοχή των σχολείων ήταν μεγάλη, ενώ υπήρξε αντίστοιχη οργάνωση και ενημέρωση των σχολικών μονάδων από το Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Την Πρυτανική Αρχή εκπροσώπησαν οι αναπληρωτές Πρυτάνεις κ.κ. Βύρων Κοτζαμάνης και Νίκος Δαναλάτος. Τη σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, αλλά και της πρωτοβουλίας να συνδεθεί η επιστημονική γνώση με την τοπική κοινωνία τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος κ. Θανάσης Σφουγγάρης.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Δήμαρχος κ. Ελένη Λαΐτσου που υπογράμμισε τα θετικά αποτελέσματα που μπορούν να δημιουργηθούν από τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη Γεωπονική Σχολή, τα σχολεία και τους πολίτες στο πλαίσιο ανάληψης πρωτοβουλιών με οικολογικό χρώμα.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου συμμετέχει ήδη σε μεγάλο ερευνητικό πρόγραμμα του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος για το Κιρκινέζι, αποτελώντας το προοίμιο και άλλων παράλληλων δράσεων.

Σε αυτό το πνεύμα η Δήμαρχος κ. Λαΐτσου υπογράμμισε δράσεις και πρωτοβουλίες του Δήμου στο πλαίσιο της αναβάθμισης του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος το τελευταίο διάστημα όπως στο πεδίο της ανακύκλωσης αλλά και τις δενδροφυτεύσεις σε συνεργασία με τα σχολεία της περιοχής.

Επίσης, από την πλευρά του Δήμου επισημαίνεται ο σημαντικός ρόλος της συστηματικής ενημέρωσης των παιδιών, ώστε να δημιουργηθούν μελλοντικοί πολίτες με ανεπτυγμένη οικολογική συνείδηση που θα υλοποιήσουν διάφορες τοπικές δράσεις προς όφελος του περιβάλλοντος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου