ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ρήγας Φεραίος: Συντηρείται το κτίριο του Μουσείου Γεωργικών Εργαλείων

ρήγας-φεραίος-συντηρείται-το-κτίριο-τ-774207

Συνεδρίασε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, όπου μεταξύ άλλων αποφασίστηκε ο ορισμός του αναδόχου που θα αναλάβει τη συντήρηση του κτιρίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού, όπου εκεί θα στεγαστεί προσωρινά το Μουσείο Γεωργικών Εργαλείων το οποίο σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή θα ξεκινήσει να λειτουργεί στα μέσα Φθινοπώρου.

Η λειτουργία του Μουσείου αποτελεί μια πολύχρονη αναγκαιότητα διαφύλαξης της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Συνολικά υπάρχουν 2000 εκθέματα με διάφορα γεωργικά αντικείμενα που μπορούν να αξιοποιηθούν και το Μουσείο να αποτελέσει τόπο προσέλκυσης πολλών επισκεπτών και σχολείων για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Παράλληλα ο Δήμος βρίσκεται σε επικοινωνία και με τη Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Καμηλάκη για την εκπόνηση της μουσειολογικής μελέτης.

Μελλοντικός στόχος του Δήμου είναι να ανεγερθεί νέο κτίριο που θα στεγάσει το Μουσείο Γεωργικών Εργαλείων σε οικόπεδο που έχει δωρίσει το Ίδρυμα Δεληγεώργη για το σκοπό αυτό.

Μάλιστα ήδη είχε ξεκινήσει μια μελέτη από την πρώην Νομαρχία Μαγνησίας, η οποία βρίσκεται σε στάδιο περαιτέρω επεξεργασίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου