ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Συνεργασία Δήμου Ρήγα Φεραίου και Κέντρου Προστασίας της Ορχιδέας

συνεργασία-δήμου-ρήγα-φεραίου-και-κέν-775910

Την ενίσχυση της συνεργασίας με το Κέντρο Έρευνας και Προστασίας της Αυτοφυούς Ορχιδέας Βορείου Πηλίου που δραστηριοποιείται στην Κερασιά, προωθεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αξιοποίησης του φυσικού πλούτου της περιοχής.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου παρευρέθηκε στην εκδήλωση για τη «Διεθνή Ημέρα της Μαγείας των Φυτών» που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή στην Κερασιά και συναντήθηκε με επιστήμονες και απλούς πολίτες που ενεργοποιούνται εδώ και χρόνια στην προστασία του πολύ όμορφου και ξεχωριστού καλλωπιστικού φυτού, της ορχιδέας.

Στο Βόρειο Πήλιο, παράγεται σε σημαντικές ποσότητες η ορχιδέα, με αποτέλεσμα άνθρωποι με γνώσεις και μεράκι να έχουν αρχίσει προσπάθειες για την προστασία της μέσα από συντονισμένες ενέργειες και συνεργασίες με επιστημονικούς φορείς, όπως το Πανεπιστήμιο, τα Ερευνητικά Ινστιτούτα.

Για το Δήμο Ρήγα Φεραίου η προστασία των διαφόρων ειδών της πηλιορείτικης φύσης αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής για την περιφρούρηση του πλούσιου οικοσυστήματος της περιοχής και της χλωρίδας της, αλλά και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα που συνδέεται με το περιβάλλον, την οικολογική συνείδηση, την κοινωνική συμμετοχή, αλλά και την οικονομική εξωστρέφεια.

Το Κέντρο Έρευνας και Προστασίας Αυτοφυούς Ορχιδέας Βορείου Πηλίου ενεργεί εδώ και χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση, της διαφύλαξης και της ανάδειξης του φυσικού πλούτου δίνοντας έμφαση σε ένα σπάνιο όσο και απειλούμενο φυτό, όπως είναι η ορχιδέα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου