ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Τριακόσιοι πενήντα ωφελούμενοι

τριακόσιοι-πενήντα-ωφελούμενοι-777485

Ο προγραμματισμός των δράσεων για τη λειτουργία των κοινωνικών, εκπαιδευτικών και προνοιακών δομών ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Συνολικά εκτιμάται ότι 350 περίπου άτομα, όλων των ηλικιών εξυπηρετούνται σε διάφορα επίπεδα από τις δομές που λειτουργούν στο Δήμο.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, οι Παιδικοί Σταθμοί, το Γραφείο Μνήμης, αλλά και το Κοινωνικό Φαρμακείο, είναι μερικές από τις δομές που παρέχουν στήριξη σε τομείς, όπως η εκπαίδευση, η παιδαγωγική φροντίδα, η σίτιση, η περίθαλψη, η δημιουργική απασχόληση, η πρόληψη.

Στο μεταξύ στην τελευταία συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου εγκρίθηκαν τα πρακτικά δημοπρασίας των κυλικείων σε Στεφανοβίκειο, Ριζόμυλο και Κανάλια.

Παράλληλα, στη συνεδρίαση αποφασίστηκε, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου να αγοράσει αντίτυπα αξίας 2000 ευρώ του βιβλίου που εξέδωσε ο πρώην Δήμαρχος Φερών κ. Βασίλης Καραμπερόπουλος και αναφέρεται στα επαγγέλματα που υπήρχαν πριν αρκετά χρόνια στο Βελεστίνο και έχουν σβήσει στο πέρασμα του χρόνου.

Τα βιβλία θα διοχετευτούν στις βιβλιοθήκες των σχολείων, αλλά και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, προκειμένου οι νέοι να γνωρίσουν την πολιτιστική και οικονομική παράδοση του τόπου, αλλά και το πώς σβήνουν τα επαγγέλματα μέσα από το πέρασμα των χρόνων.

Επίσης, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου θα πραγματοποιήσει τιμητική εκδήλωση για τον συνταξιούχο ιερέα π. Γεώργιο Αλεξίου που για χρόνια ήταν ο εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Τρίτη 21 Μαΐου, αμέσως μετά την πανηγυρική θεία λειτουργία εορτασμού του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου στο Βελεστίνο.

Τέλος όπως ανακοινώθηκε μέχρι και τις 25 Μαΐου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου