ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αποκατάσταση ζημιών εξαιτίας της βροχόπτωσης

αποκατάσταση-ζημιών-εξαιτίας-της-βρο-778247

Στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην αγροτική οδοποιία εξαιτίας της πολύωρης χθεσινής νεροποντής, προχωρεί από χθες ο Δήμος Ρήγα Φεραίου. Παράλληλα σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ολοκληρώθηκαν οι καθαρισμοί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, αλλά και στην εσωτερική οδοποιία δημοτικών διαμερισμάτων, όπως στα Κανάλια.

Η ισχυρή βροχόπτωση ξεκίνησε τη Δευτέρα γύρω στις 7 το απόγευμα και σταμάτησε έξι ώρες μετά. Το επίκεντρο της κακοκαιρίας ήταν η περιοχή των Καναλίων και ένα τμήμα της Κερασιάς.
Άμεσα στην περιοχή των Καναλίων μετέβησαν εργάτες και μηχανήματα για να απομακρύνουν τις φερτές ύλες από τους δρόμους, ενώ στο σημείο επιχειρήσεων βρίσκονταν και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Μπατζιάκας και Βασίλης Νικολάου για να συντονίζουν τις ενέργειες. Σύσσωμο το προσωπικό της πολιτικής προστασίας μαζί με τα μηχανήματα επιχειρούσαν για την απομάκρυνση των διαφόρων υλών που τα νερά μετέφεραν από το βουνό του Μαυροβουνίου προς τα Κανάλια. Οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ρέματα, ενώ φύλλα, πέτρες και ξύλα βρίσκονταν παραπλεύρως των δρόμων.
Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών και υπεύθυνος πολιτικής προστασίας κ. Γιάννης Μπατζιάκας, συνολικά

δέκα μηχανήματα και οχήματα, όπως φορτηγά, γκρέιντερ, από το Δήμο αλλά και ιδιώτες, προσπαθούσαν όλο το βράδυ να αποκαταστήσουν τις ζημιές από την έντονη βροχόπτωση που διήρκεσε έξι περίπου ώρες. Στα Κανάλια δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα με τον αγωγό ομβρίων υδάτων που αποκαταστάθηκε. Από το βουνό τα νερά έρχονταν με ορμητικότητα μεταφέροντας διάφορες ύλες».

Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας που μετέβησαν άμεσα στην περιοχή, προχώρησαν στον καθαρισμό του επαρχιακού οδικού δικτύου και γενικότερα υπήρχε συνεργασία με το Δήμο.

Ο κ. Μπατζιάκας πρόσθεσε πως κυρίαρχη προτεραιότητα είναι πλέον η αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας, ιδίως προς τη βόρεια πλευρά των Καναλίων. Υπάρχει σημείο αγροτικού δρόμου που το χαντάκι που δημιουργήθηκε από τη βροχή, φτάνει και το ενάμιση μέτρο. Από σήμερα Τρίτη τα μηχανήματα του Δήμου μαζί με τα αντίστοιχα των ιδιωτών επιχειρούν με χαλικοστρώσεις, αποκαταστάσεις να κάνουν προσβάσιμους τους αγροτικούς δρόμους, ώστε να εξυπηρετηθούν και οι κτηνοτρόφοι για να φτάσουν στις κτηνοτροφικές μονάδες. Λόγω των μεγάλων ζημιών οι εργασίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως το αγροτικό δίκτυο.

ert.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου