ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Προσλήψεις 40 διμηνιτών στο Δήμο

προσλήψεις-40-διμηνιτών-στο-δήμο-779705

Για να καλύψουν ανάγκες κυρίως στον τομέα της καθαριότητας

Στην πρόσληψη 40 ατόμων, δίμηνης σύμβασης, για την κάλυψη εποχιακών και πρόσκαιρων αναγκών ζητά να προχωρήσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, όπως αποφάσισε προχθές Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο τομέας της καθαριότητας θα απορροφήσει το μεγαλύτερη τμήμα του προσωπικού, οπότε ενισχύεται λειτουργικά.

Η απόφαση θα σταλεί για έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ώστε στη συνέχεια να γίνουν οι προσλήψεις οι οποίες υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Μέσω της πρόσληψής τους θα καλυφθούν ανάγκες ελλείψεων προσωπικού σε κρίσιμους τομείς, όπως στην καθαριότητα και στο πράσινο.

Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου εργάζονται ήδη αυτή την περίοδο συμβασιούχοι οκτάμηνης διάρκειας των οποίων η πρόσληψη έγινε μέσω ΑΣΕΠ και οι οποίοι καλύπτουν διάφορες ανάγκες. Η σύμβαση των ατόμων αυτών λήγει μέσα στον Αύγουστο, επομένως η προσφορά των διμηνιτών συμβασιούχων θα είναι πολύτιμη για το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχει υποβάλλει στο Υπουργείο Εσωτερικών την πρότασή του για την πρόσληψη συμβασιούχων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου οκτάμηνης διάρκειας που αφορά το 2013.Το θέμα της πρόσληψης των διμηνιτών συμβασιούχων απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο που ομόφωνα αποφάσισε να προχωρήσει η σχετική διαδικασία.

Συνολικά οι θέσεις που ζητούνται, ανέρχονται στις 40 εκ των οποίων οι 12 αφορούν την κατηγορία των εργατών στην καθαριότητα και ως συνοδοί απορριμματοφόρων, οι έξι τους οδηγούς, οι δύο τους οδηγούς λεωφορείν, οι 12 τους εργάτες κοιμητηρίων και οι οκτώ τους εργάτες μηχανημάτων έργου.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου σημείωσε πως με τη δημιουργία του Καλλικράτη και τη συνένωση των περιοχών ο νέος Δήμος αντιμετωπίζει πρόβλημα έλλειψης προσωπικού σε συγκεκριμένους τομείς, όπως η καθαριότητα. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού δεν γίνονται και το Υπουργείο προσπαθεί να καλύψει τα κενό μέσα από τους συμβασιούχους. Για εμάς βέβαια οι συμβασιούχοι αποτελούν πρόσκαιρη λύση, ωστόσο σε αυτήν την οικονομική συγκυρία που περνά η χώρα, μάλλον πρόκειται για τον έσχατο τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης.

Επίσης στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε και το θέμα των μισθώσεων των παρακάρλιων εκτάσεων, όπου η κ. Λαΐτσου παρουσίασε ενώπιον και ορισμένων εκπροσώπων αγροτικών συνεταιρισμών τις ενέργειες που έγιναν από το Δήμο και σε συνεργασία με άλλους φορείς, όπως η Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να μη θιγούν τα συμφέροντα των χιλιάδων αγροτών των περιοχών που για χρόνια μισθώνουν τις εκτάσεις τους και εξαρτούν την οικονομική τους επιβίωση.

Από τη Δημοτική Αρχή τονίστηκε ότι έγινε ένα σημαντικό πρώτο βήμα με την τροπολογία που ψηφίστηκε πριν λίγους μήνες και ότι σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς θα γίνουν προσπάθειες για να λυθούν και ορισμένα επιμέρους ζητήματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου