ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Βρίσκουν στέγη δημοτικό ιατρείο και καφενείο

βρίσκουν-στέγη-δημοτικό-ιατρείο-και-κ-781825

Την ανακαίνιση του παλιού δημοτικού σχολείου στην Κοκκίνα, προϋπολογισμού 12.000 ευρώ, αποφάσισε η οικονομική επιτροπή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, με στόχο να στεγαστούν εκεί το δημοτικό καφενείο και το ιατρείο.

Το σχολείο στην Κοκκίνα έχει κλείσει εδώ και αρκετά χρόνια, με αποτέλεσμα το διδακτήριο που διαθέτει μεγάλους και άνετους χώρους και περιβάλλεται από ένα μεγάλο αύλειο χώρο, να παραμένει κλειστό. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη μη λειτουργία εδώ και μερικά χρόνια κάποιου χώρου αναψυχής για τους κατοίκους στην περιοχή, ήταν οι λόγοι που η Δημοτική Αρχή προχωρεί στην απόφαση για ανακαίνιση του διδακτηρίου και τη μελλοντική αξιοποίησή του ως δημοτικό καφενείο, αλλά και ως χώρος που θα λειτουργεί το ιατρείο. Αυτή τη στιγμή το ιατρείο λειτουργεί σε ένα κτίριο που χρειάζεται πολλές παρεμβάσεις, ενώ με την ανακαίνιση του διδακτηρίου, θα μπορεί να επεκταθεί και εκεί.

Με την επαναλειτουργία ενός καφενείου οι κάτοικοι θα έχουν τη δυνατότητα για αναψυχή και συναναστροφή, αναζητώντας λίγες ώρες ξεκούρασης, καθώς περισσότεροι είναι αγρότες και απασχολούνται καθημερινά στις καλλιέργειες. Το θέμα της αξιοποίησης του παλιού σχολικού διδακτηρίου συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρήγα Φεραίου, όπου αποφασίστηκε να προχωρήσουν οι εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης του κτιρίου με προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 12.000 ευρώ. Από τη Δημοτική Αρχή επισημαίνεται πως οι προσπάθειες για τη λειτουργική αξιοποίηση δημοτικών κτιρίων θα συνεχιστούν, καθώς υπάρχουν σύλλογοι και φορείς που αναζητούν δικούς τους χώρους για να υλοποιούν δράσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου