ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δίκαιη παραχώρηση των παρακάρλιων εκτάσεων ζητά ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

δίκαιη-παραχώρηση-των-παρακάρλιων-εκ-792923

Η διασφάλιση της ομαλής παραχώρησης προς καλλιέργεια των δημόσιων παρακάρλιων εκτάσεων στους ακτήμονες και τους αγρότες του κάθε χωριού, συζητήθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας μεταξύ του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού και της Δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Ελένης Λαΐτσου καθώς και μελών αγροτικών συνεταιρισμών από τα παρακάρλια χωριά.

Τόσο η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, όσοι και οι αγρότες κατέθεσαν στον Περιφερειάρχη τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους ζητώντας παράλληλα διευκρινίσεις για κάποια διαδικαστικά θέματα στο νέο νόμο, προκειμένου να προστατευτεί η οικονομική επιβίωση χιλιάδων αγροτών που διαμένουν στις περιοχές γύρω από τη λίμνη Κάρλα συμβάλλοντας έτσι στην εξέλιξη των τοπικών κοινωνιών.

Η κ. Λαΐτσου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη συνάντηση και τόνισε πως Δήμος Ρήγα Φεραίου, αγροτικοί συνεταιρισμοί και Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία για κάθε επίλυση των αγροτικών θεμάτων.

Η ίδια πρόσθεσε πως «αυτό που προέχει, είναι η διασφάλιση της ομαλής παραχώρησης και δίκαιης κατανομής των εκτάσεων στους αγρότες του Δήμου, ώστε να μην έχουν προβλήματα καθώς μέσω αυτών των καλλιεργειών, θα μπορέσουν να επιβιώσουν οικονομικά, και γι’ αυτό θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να μην βρεθούν σε δύσκολη θέση».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Κίτσιος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Βασίλης Νικολάου, Χάρης Σεσκλιώτης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Μωραϊτης, ο πρόεδρος και το μέλος του αγροτικού συνεταιρισμού Καναλίων, κ.κ. Γιώργος Πολυχρόνης, Γρηγόρης Στεργίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ακτημόνων Στεφανοβικείου κ. Μανώλης Ντάγκαλος, ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Ριζομύλου κ.Χρήστος Μούτσιος και μέλος του αγροτικού συνεταιρισμού Κεραμιδίου κ. Κώστας Πανομάτης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου