ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Καταγγελίες Νασίκα για απόρριψη χρηματοδότησης έργου

καταγγελίες-νασίκα-για-απόρριψη-χρημ-793079

Την απόρριψη της χρηματοδότησης της ανάπλασης του κεντρικού πεζόδρομου στο Βελεστίνο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και συγκεκριμένα από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας κατήγγειλε χθες ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας, επικρίνοντας τη δημοτική αρχή ότι απέκρυψε το θέμα από το δημοτικό συμβούλιο και από τους πολίτες της περιοχής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο κ. Νασίκας στις 9 Μαΐου 2012 και αφού το δημοτικό συμβούλιο είχε εγκρίνει το έργο, η δημοτική αρχή προέβη σε ανάθεση μελέτης σε γραφείο αρχιτεκτονικών μελετών που εδρεύει στην Αθήνα σχετικά με την εκπόνηση της αρχιτεκτονικής μελέτης και βιοκλιματικής αναβάθμισης του κεντρικού πεζόδρομου του Δήμου Ρήγα Φεραίου με σύνολο δαπάνης της μελέτης 4.428 ευρώ.

Στις 29 Ιανουαρίου 2013 από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και συγκεκριμένα από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας – όπως υπογραμμίζει ο κ. Νασίκας- κοινοποιήθηκε στο Δήμο Ρήγα Φεραίου η απόρριψη της αίτησης χρηματοδότησης του έργου της ανάπλασης του κεντρικού πεζοδρόμου Βελεστίνου καθώς ή πρόταση του Δήμου Ρήγα Φεραίου για χρηματοδότηση αξιολογήθηκε αρνητικά από τους αξιολογητές και η βαθμολογία που απέσπασε ήταν κάτω από τη βαθμολογική βάση που θέτει ο οδηγός εφαρμογής του προγράμματος

«Ελπίζουμε να υπάρξει θετική εξέλιξη στη άλλη πρόταση που υποβλήθηκε για χρηματοδότηση του έργου ώστε να μη χαθεί η δυνατότητα για ανάπλαση του κεντρικού πεζόδρομου Βελεστίνου. Ως δημοτική παράταξη κατακρίνουμε τη δημοτική αρχή για την απόκρυψη και τη μη δημοσιοποίηση στις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης και στο σύνολο των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας της συγκεκριμένης απένταξης του έργου» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Νασίκας.

Παράλληλα η ελάσσονα μειοψηφία υποστηρίζει ότι η δημοτική αρχή «ακολουθεί πάγια την τακτική της αδιαφάνειας και της απόκρυψης στοιχείων από το δημοτικό συμβούλιο» και την καλεί στις συνεδριάσεις να προβαίνει σε αναλυτική ενημέρωση για όλα τα τρέχοντα θέματα προκειμένου να υπάρχει σαφή εικόνα τόσο στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης όσο και στους δημότες για την εξέλιξη των θεμάτων του Δήμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου