ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Τοποθετούνται 150 υδρομετρητές σε Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο

τοποθετούνται-150-υδρομετρητές-σε-στεφα-798408

Στην τοποθέτηση 150 υδρομετρητών στις περιοχές του Ριζομύλου και του Στεφανοβικείου έχει προχωρήσει ήδη η ΔΕΥΑΡΦ, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν και άλλοι υδρομετρητές. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να μπει μια τάξη στο όλο ζήτημα και να υπάρχουν οι αντίστοιχες χρεώσεις στις καταναλώσεις νερού που γίνεται είτε από τις οικίες, είτε από επιχειρηματικές μονάδες, είτε ακόμη και ακόμη και από σημεία άρδευσης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡΦ κ. Δημήτρης Μαργαριτόπουλος υπογράμμισε πως από το Διοικητικό Συμβούλιο είχε εγκριθεί πέρυσι η προμήθεια 800 υδρομετρητών για να τοποθετηθούν κυρίως στις περιοχές της δημοτικής ενότητας Κάρλας. Ήδη έχουν παραληφθεί οι 300 από αυτούς και μέσω της ΔΕΥΑΡΦ έγινε η τοποθέτηση 150 υδρομετρητών σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο. Οι τοποθετήσεις υδρομετρητών συνεχίζονται και τα συνεργεία της δημοτικής επιχείρησης είναι σε διάφορα σημεία κάνουν τις απαιτούμενες εργασίες.

Όπως τονίζεται από το Δήμο, υπάρχουν οικίες, αλλά και επιχειρηματικές μονάδες, καθώς και σημεία άρδευσης για τις καλλιέργειες, που δεν διέθεταν υδρομετρητές. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνεται κατανάλωση νερού και να μην χρεώνεται, που σήμαινε απώλεια εσόδων για το Δήμο και αδυναμία προώθησης διάφορων δράσεων. Παράλληλα το θέμα είναι και ηθικό, καθώς άλλοι πολίτες πληρώνουν κανονικά τα τέλη ύδρευσης και άλλοι δεν πληρώνουν τίποτα, επειδή δεν υπήρχε μηχανισμός για να καταγράφει την κατανάλωση.

Από τη Δημοτική Αρχή τονίζεται πως «στόχος μας είναι να μπουν τάξη και κανόνες σε ένα βασικό θέμα που σχετίζεται με την κατανάλωση και τη χρέωση του νερού που είναι πολύτιμο στην περιοχή μας. Μέχρι πρότινος παρατηρούταν το φαινόμενο οικίες, επιχειρηματικές μονάδες, να μην έχουν υδρομετρητές. Αυτό δεν μπορούσε να συνεχιστεί άλλο. Ήταν άδικο για τους συμπολίτες που πλήρωναν κανονικά, αλλά και για τη λειτουργία του Δήμου που έχανε έσοδα. Και βέβαια το πρόβλημα αυτό θα έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί χρόνια πριν. Εμείς αναλάβαμε την πρωτοβουλία και προωθούμε τη λύση μέσω της εγκατάστασης των υδρομετρητών, ώστε να σταματήσει η αυθαιρεσία και η αδικία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου