ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πεδίο αντιπαράθεσης η Λαϊκή στο Βελεστίνο

πεδίο-αντιπαράθεσης-η-λαϊκή-στο-βελεσ-713406

Έντονες αντιδράσεις στη νέα χωροθέτηση από αντιπολίτευση- μικροπωλητές

Σε δύο περιοχές, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και στο Γραμμικό Άλσος αντίστοιχα, που θα εναλλάσσονται ανά τετράμηνο θα χωροθετείται η λαϊκή αγορά του Βελεστίνου, όπως αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου.

Η απόφαση ωστόσο αυτή προκαλεί έντονες αντιδράσεις στο σύλλογο μικροπωλητών λαικών αγορών «Ο Γόρδιος Δεσμός» ενώ ο εκπρόσωπος του Συλλόγου στην αρμόδια Επιτροπή Γιώργος Πουτσιάκας μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ κατήγγειλε ότι δεν ζητήθηκε καν η γνώμη του συλλόγου και των θεσμικών του οργάνων και προειδοποίησε ότι ο σύλλογος θα προσφύγει κατά της απόφασης. Επικρίσεις κατά της δημοτικής αρχής

Η δημοτική αρχή από την πλευρά της υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζονται φαινόμενα επιβάρυνσης των κατοίκων μόνο μιας περιοχής, διευκολύνεται η κυκλοφορία των οχημάτων και ευνοούνται χωροταξικά όλοι οι επαγγελματίες.

«Εδώ και καιρό έχουμε επιχειρήσει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα των λαϊκών αγορών με κάθε υπευθυνότητα και συνέπεια εφαρμόζοντας τους απαιτούμενες προϋποθέσεις. Στο πλαίσιο αυτό προχωρήσαμε στην έκδοση κανονισμού λειτουργίας της λαϊκής αγοράς στο Βελεστίνο, προκειμένου να υπάρχουν σαφείς κανόνες. Έτσι δίνεται η δυνατότητα να μπει τάξη σε ένα θέμα που απασχολούσε χρόνια τους επαγγελματίες.

Παράλληλα σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Βελεστίνου ξεκίνησαν οι διεργασίες για την εξέταση και δεύτερου σημείου, όπου θα λειτουργεί η λαϊκή αγορά» τονίζει σε ανακοίνωσή της η κ. Λαίτσου προσθέτοντας πως το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου, διότι είναι μια σωστή απόφαση γιατί πρώτον, δεν μπορεί να επιβαρύνονται διαρκώς από τα θέματα ηχορύπανσης, καθαριότητας, οι κάτοικοι μιας συγκεκριμένης περιοχής.

Δεύτερον, με τη χωροθέτηση και δεύτερου σημείου αντιμετωπίζονται σημαντικά θέματα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, καθώς στην περιοχή του 1ου Δημοτικού, όταν γίνεται η λαϊκή αγορά προκύπτουν διάφορα κυκλοφοριακά ζητήματα. Τρίτον, η χωροθέτηση και νέου σημείου, δίνει τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται χωροταξικά όλοι οι επαγγελματίες».

Επικρίσεις από την ελάσσονα μειοψηφία

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δημ. Νασίκας για το θέμα επέκρινε τη δημοτική αρχή υπογραμμίζοντας ότι δεν προηγήθηκε διαβούλευση με τους εκπροσώπους της λαϊκής αγοράς και ζήτησε την αναβολή του συγκεκριμένου θέματος ώστε να προκληθεί νέα συνάντηση με τους εμπόρους και τους παραγωγούς, παρουσία αυτή τη φορά και της αντιπολίτευσης προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή.

«Πιστεύουμε ότι με τέτοιες συμπεριφορές δεν προάγεται ο δημόσιος διάλογος, ούτε επιλύονται τόσο σοβαρά θέματα» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση του ο κ. Νασίκας και ζητά να γίνει άμεσα η συνάντηση με τους εκπροσώπους της λαϊκής αγοράς , να γίνει διαγράμμιση και οριοθέτηση του χώρου με ανεξίτηλο χρώμα ώστε να υπάρχουν σαφή όρια για τον κάθε παραγωγό.

Επίσης να υπάρχει εντατική αστυνόμευση και να συσταθεί κλιμάκιο δύο ελεγκτών οι οποίοι κάθε Σάββατο από θα κάνουν συνεχείς ελέγχους για τους παράνομους μικροπωλητές, για το παράνομο παρκάρισμα και για την διευθέτηση της κυκλοφορίας. Έντονα επικριτικός χθες σε δηλώσεις του εμφανίστηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επίσης ο κ. Γιώργος Πουτσιάκας εκ μέρους του Δ.Σ του συλλόγου μικροπωλητών που επισήμανε ότι οι μικροπωλητές δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα χέρια και θα αντιδράσουν εάν η δημοτική αρχή δεν αναστείλει την υλοποίηση της απόφασης.

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι εκτός από τον Κανονισμό λειτουργίας ουδέποτε ζητήθηκε η γνώμη των άμεσα ενδιαφερομένων για τη χωροθέτηση και έκανε λόγο για απαράδεκτες αποφάσεις που δεν προάγουν το διάλογο και δεν πρόκειται να βοηθήσουν την τοπική οικονομία.

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Δ.Σ στο σύλλογο για το συγκεκριμένο θέμα με αίτημα την αναστολή της απόφασης ενώ οι μικροπωλητές δηλώνουν αποφασισμένοι να προσφύγουν και στα αρμόδια όργανα για να ακυρωθεί η απόφαση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου