ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στο ΕΣΠΑ εντάσσεται η προμήθεια νέου ακτινολογικού

στο-εσπα-εντάσσεται-η-προμήθεια-νέου-α-714230

Στον προγραμματισμό του Νοσοκομείου Βόλου για ενίσχυση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού μέσω ΕΣΠΑ εντάχθηκε η προμήθεια νέου ακτινολογικού εργαστηρίου για το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, όπως τονίστηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο χώρο του Κέντρου Υγείας παρουσία του Αναπληρωτή Διοικητή του «Αχιλλοπούλειου» κ. Γιάννη Ντόκου, της διευθύντριας του Κέντρου Υγείας κ. Σαρηγιάννη, της Δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Ελένης Λαΐτσου καθώς και άλλων αρμόδιων παραγόντων.

Στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που απασχολούν το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, από το ιατρικό και λοιπό προσωπικό μέχρι και τις υποδομές, τον εξοπλισμό.

Από τη Δημοτική Αρχή επισημαίνεται πως η συνάντηση απέφερε θετικά αποτελέσματα, καθώς δρομολογείται η αντιμετώπιση των προβλημάτων με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να δείχνει αποφασισμένη για την άμεση αντιμετώπισή τους.

Ένα από τα κυρίαρχα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση, ήταν η προμήθεια νέου ακτινολογικού εργαστηρίου, προκειμένου να είναι δυνατή η πραγματοποίηση ακτινογραφιών, καθώς το προηγούμενο λόγω της παλαιότητάς του κρίθηκε ακατάλληλο από το «Δημόκριτο». Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ζήτησε πριν λίγες ημέρες από τη διοίκηση του Νοσοκομείου την προμήθεια νέου μηχανήματος μέσα από χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ. Ο κ. Ντόκος ανέφερε για το θέμα στη Δήμαρχο κ. Λαΐτσου και τη διευθύντρια του Κέντρου Υγείας κ. Σαρηγιάννη πως το αίτημα έχει τακτοποιηθεί, καθώς στον προγραμματισμό του Νοσοκομείου για προμήθεια εξοπλισμού μέσω ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 912.000 ευρώ εντάσσεται και το νέο ακτινολογικό εργαστήριο για το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου.

Στο ζήτημα της ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας με προσωπικό, τονίστηκε η ανάγκη πρόσληψης παιδιάτρου, νοσηλευτριών, παρασκευαστών, καθαριστριών αλλά και χειριστών-εμφανιστών. Παράλληλα ζητήθηκε και η ενίσχυση σε οδηγούς ασθενοφόρου. Από τη διοίκηση του Νοσοκομείου εκφράστηκε η διάθεση για άμεση ανταπόκριση στα ζητήματα αυτά και ενίσχυση με προσωπικό, όπως την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με νοσηλεύτρια που θα δρα υποστηρικτικά τόσο στο Κέντρο Υγείας, όσο και στα περιφερειακά ιατρεία.

Για το Ελευθεροχώρι τονίστηκε ότι θα πρέπει να υπάρξει δορυφορική σύνδεση, ώστε να βοηθηθεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Ακόμη, σημαντικό θέμα για το Κέντρο Υγείας αποτελεί και η προμήθεια ενός νέου ασθενοφόρου, ζήτημα που η διοίκηση του Νοσοκομείου θα το εξετάσει άμεσα.

Επίσης, και στην κτιριακή υποδομή του Κέντρου Υγείας θα γίνουν άμεσα παρεμβάσεις, ενώ για την καθαρίστρια ο κ. Ντόκος δεσμεύτηκε ότι θα αποσταλεί καθαρίστρια για να μη δημιουργούνται προβλήματα με τη δημόσια υγιεινή.

Επίσης, η Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Ντόκο για την υιοθέτηση από το Δήμο Ρήγα Φεραίου ενός συστήματος τηλεϊατρικής στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Πόλεων.

Τέλος συζητήθηκε και το θέμα του Περιφερειακού Ιατρείου Καναλίων, όπου, όπως τονίστηκε από τον κ. Ντόκο, σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης.

Η Δήμαρχος κ. Ελένη Λαΐτσου εξέφρασε μετά τη συνάντηση την ικανοποίησή της και υπογράμμισε πως ήταν μια πολύ ουσιαστική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας με τον Αναπληρωτή Διοικητή κ. Ντόκο και τους συνεργάτες του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου