ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Καμπανάκι» από τον Δημ. Νασίκα για το δίκτυο αμιαντοσωλήνων στο Μ. Περιβολάκι

καμπανάκι-από-τον-δημ-νασίκα-για-το-δ-715840

Καμπανάκι από την ελάσσονα μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Ρήγα Φεραίου για την καθυστέρηση στο έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο Μικρό Περιβολάκι όπου ακόμη υφίστανται οι αμιαντοσωλήνες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που απέστειλε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δημ. Νασίκας το σοβαρότερο πρόβλημα που κατέγραψε η δημοτική παράταξη για τη συγκεκριμένη κοινότητα που άπτεται της υγείας των κατοίκων της και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, είναι το δίκτυο ύδρευσης το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του είναι κατασκευασμένο από αμιαντοσωλήνες όταν σύμφωνα με την κείμενη Ευρωπαϊκή Νομοθεσία «ο αμίαντος θεωρείται ένα επικίνδυνο υλικό, όταν αποτελεί δομικό υλικό στα δίκτυα ύδρευσης που μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμες βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό και όπως έχει αποδειχθεί δεν υπάρχει ασφαλές επίπεδο έκθεσης στον αμίαντο για τον άνθρωπο».

Με βάση τα παραπάνω ο κ. Νασίκας επικρίνει τη δημοτική αρχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου διότι όπως τονίζει για το συγκεκριμένο πρόβλημα αδρανεί και έχει μείνει μόνο σε εξαγγελίες επίλυσής του από το 2011. Μάλιστα ο κ. Νασίκας επικαλείται ότι στη λαϊκή συνέλευση της τοπικής κοινότητας στις 15 Νοεμβρίου 2011, η δημοτική αρχή δήλωνε ότι « έχει ετοιμαστεί η μελέτη και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης του Μικρού Περιβολακίου…» και επίσης στις 10 Μαρτίου 2012 δήλωνε: «Πράσινο φως» για την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων και την ολοκλήρωση του δικτύου ύδρευσης στο Μικρό Περιβολάκι δόθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου και ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την προκήρυξη του αναδόχου.

«Πιστεύουμε – αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας- ότι τέτοια μέγιστα θέματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με την ανάλογη σοβαρότητα και υπευθυνότητα ώστε να καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια έγκαιρης επίλυσης τους» και καλεί τη δημοτική αρχή να δώσει προτεραιότητα στην επίλυση βασικών προβλημάτων της δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του δήμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου