ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Την πρόσληψη 40 συμβασιούχων

την-πρόσληψη-40-συμβασιούχων-1542

Την πρόσληψη 40 ατόμων με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, θα ζητήσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου από το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ το θέμα θα συζητηθεί στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμος βρίσκεται σε ένα προγραμματισμό για την πρόσληψη προσωπικού με το οποίο θα μπορέσει να καλύψει επείγουσες ανάγκες σε κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας, όπως στην καθαριότητα, στην αποκομιδή, το πράσινο, τις τεχνικές υπηρεσίες.

Αυτή την περίοδο στο Δήμο εργάζονται έντεκα άτομα με οκτάμηνη σύμβαση, η οποία όμως λήγει στις αρχές Αυγούστου. Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους της Κοινωφελούς Εργασίας των οποίων η σύμβαση λήγει σε λίγο καιρό.

Όπως τονίζει η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου «υπάρχει ορατός ο κίνδυνος να μην έχουμε το απαιτούμενο σε αριθμό προσωπικό, όταν οι ανάγκες θα είναι αυξημένες. Γι’ αυτό και θα πρέπει να κινηθούμε με συντονισμένες ενέργειες για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα».

Το θέμα με τίτλο «προγραμματισμός προσλήψεων για το έτος 2013» θα συζητηθεί στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να ζητηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών η πλήρωση 40 θέσεων με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για την αντιμετώπιση εποχικών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών καθώς και για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Πιο αναλυτικά οι θέσεις που ζητούνται, είναι οι εξής: α) η πρόσληψη για οκτάμηνο: δεκαέξι συνοδών απορριμματοφόρων, τεσσάρων οδηγών, έξι εργατών καθαριότητας, τριών χειριστών ισοπεδωτή γαιών, τεσσάρων χειριστών σκαπτικών μηχανημάτων, ενός χειριστή σαρώθρου, ενός Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ΤΕ ή ΠΕ, ενός Μηχανολόγου Μηχανικού ΤΕ ή ΠΕ, ενός Τοπογράφου Μηχανικού ΤΕ ή ΠΕ, δύο αμμοκονιαστών, ενός ηλεκτροσυγκολλητή β) η πρόσληψη για τρίμηνο ενός ναυαγοσώστη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δίνεται στο ζήτημα της καθαριότητας που αποτελεί και το θεμέλιο μιας υγιούς καθημερινότητας των δημοτών.

Από τη Δημοτική Αρχή το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στο να εγκριθούν οι απαιτούμενες θέσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε μέσω της διαδικασίας της μοριοδότησης ο Δήμος να προχωρήσει στις προσλήψεις.

Το αίτημα με τις προσλήψεις θα σταλεί σε λίγες ημέρες στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε πως «αυτή τη στιγμή το μόνιμο ή με σύμβαση αορίστου χρόνου προσωπικό δεν επαρκεί σε καμία περίπτωση. Γι’ αυτό και χρειαζόμαστε διαρκώς έκτακτο προσωπικό για να καλύπτονται οι ανάγκες μας, όπως στις τεχνικές υπηρεσίες για τη σύνταξη μελετών, στην καθαριότητα, στο χειρισμό μηχανημάτων. Δυστυχώς η δημοσιονομική κατάσταση δεν μας επιτρέπει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και η μόνη λύση είναι οι συμβασιούχοι. Με τη δημιουργία του Καλλικρατικού Δήμου Ρήγα Φεραίου οι ανάγκες αυξήθηκαν και δυστυχώς το Υπουργείο Εσωτερικών, αντί να δίνει αυξημένες πιστώσεις για συμβασιούχους, τις μειώνει. Ας ελπίσουμε ότι φέτος θα ικανοποιήσει τον αριθμό των θέσεων που αντιστοιχούν στο αίτημά μας. Εξάλλου έχει αποδειχθεί ότι και οι συμβασιούχοι προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες προσαρμοζόμενοι γρήγορα στο εργασιακό περιβάλλον».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου